Боєць 72-ї бригади з Обухова розповів про оточення

07/08/2014

1474691

Наш земляк,  Олександр Захарченко, який знаходиться в епіцентрі АТО, в телефонній розмові розповів про ситуацію в частині і оточення, передає військкомат Обухова.

"Більше місяця, кожного дня, кожні чотири години, нас обстрілювали з Градів, мінометів, Турів..., ми мужньо тримались, ні кроку назад, це було пекло, техніку всю знищили, припаси закінчувались, багато поранених, яким не в змозі було надати повну медичну допомогу. Під постійним обстрілом, тримаючи околицю м.Червонопартизанськ, ми вимушені були відступити поблизу до села Дякове. Вчора(06.08.2014), терористи почали наступ танками з підтримки градів. Поступила команда про перегрупування наших військ. Почали відступати в сторону м. Амвросіївка. Дуже тяжко було вибиратись з того "пекла", багато хлопців лягло, поранених несли на плечах. Пробирались через пусті, зруйновані села... Найтяжче вдалася нам переправа через міст, де ми були відкриті і вразливі. Але все минулось, ми прорвались, це було щось неймовірно, наче заново народились. Наразі знаходимося на території підконтрольній українській армії, біля Старобешівського району, Донецької області" - розповів Захарченко.

Як відомо, після відходу з околиць міста Червонопартизанськ, частина 72-ї бригади, що залишалась в оточенні біля села Дякове, вийшла у зону, підконтрольну українській армії.