До списку 19 унікальних сіл потрапило наше Трипілля

01/04/2015

37431_800x600_tripoleПро це пише ua.igotoworld.com.

 - Плануючи відпочинок, багато хто з нас мріє про популярні курорти, забуваючи про більш доступне дозвілля, як, наприклад, поїздка в українське село. Що може бути краще первозданної природи і смачної здорової їжі? Зрештою, Україна завжди славилася своїми природними багатствами. Якщо ви в цьому ще не переконалися, то у вас є всі шанси, - переконані автори підбірки "Невідома Україна: 19 унікальних сіл".

Трипілля – всесвітньо відоме село. Славу йому принесли знахідки археолога Вікентія Хвойки, який у 1897 році розкопав поселення нікому невідомої на той час культури. Це відкриття стало справжньою сенсацією у світі науки. Познайомитися з історією трипільської культури можна не в одному, а в двох музеях села Трипілля: Обласному археологічному музеї і Приватному музеї «Прадавня Аратта – Україна», - відзначили автори міні-путівника.

ПС. Автори не пояснюють, чому одні села кращі за інші. Метод, який дозволив прийти до вище зазначених висновків теж загадка. Очевидно, йдеться про маркетингову підбірку на потреби так званого "внутрішнього туризму". Менше з тим, Трипілля там є. Дрібничка, аде приємно.