"Хроніки міста" зацікавилися корупцією в Обухові

03/04/2015

jgjgjШановні земляки. Мусимо повідомити, що наша редакція зацікавилася корупцією в рідному місті. Йдеться про співпрацю з проектом "Stop корупції у Київській області".

Мета проекту «STOP Корупції», який стартував нещодавно в області, – зменшити рівень зловживань у цих сферах на 70% протягом найближчих 4-5 місяців.

Над кожним зверненням, що надходить через форму зворотного зв’язку на сайті та за номером гарячої лінії (044) 578-00-04), працюють кваліфіковані юристи. Вони разом зі скаржниками готують документи для правоохоронних органів задля встановлення справедливості.

Експерти зазначають, що зняти з людей тягар хабарництва допоможе впровадження «електронного уряду» та реальні судові справи проти нечистих на руку чиновників.

Так у КОДА вже виношують плани щодо створення геопорталу області, який міститиме детальну інформацію про кожну земельну ділянку, її призначення, наявні дозволи. Крім того, через портал можна буде отримати дозвільні документи на будівництво. Таким чином вирішиться одне з головних завдань – розібратися з фірмами-причепами, які тісно співпрацюють з чиновниками і допомагають «вирішувати питання» за винагороду.

Іншою не менш важливою проблемою є необізнаність громадян у процедурах.

За інформацією проекту «STOPКорупції» саме це – причина половини відмов у реєстрації. Аби подібних проблем у людей було менше, проект «STOPКорупції» за підтримки Світового банку готує інформаційні буклети, які допоможуть людям розібратися в процедурах по кожній інстанції. Також діє програма безкоштовної правової допомоги, яку можна отримати в офісах партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»» від юристів-волонтерів.

Крім того, у планах проекту – семінари для фізичних та юридичних осіб, де розповідатимуть про процедури отримання різного роду дозволів. Перші заходи відбудуться наприкінці квітня у Вишгороді та Білій Церкві. Також у квітні буде проведений круглий стіл, де буде презентована детальна програма боротьби з корупцією в області.