Радикальні активісти допомогли мешканці Щербанівки

16/04/2015

IMG_20150415_092513До Обухівської районної організації Радикальної партії Олега Ляшка надійшло типове громадське звернення, яке в черговий раз довело: механізм місцевої влади починає ворушитись і працювати лише після того, як у нього втрутяться ззовні. Сільська рада не працює в робочий час, голова – ніби як у відпустці, у той час, як вирішення простої проблеми затягується на довгий термін.

Про ситуацію розповіли у Київській територіальній організації Радикальної партії Олега Ляшка.

За інформацією прес-служби парії до Олександра Вовченка, депутата Київської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка, звернулась жителька с. Щербанівка Обухівського району Воробей Ольга Миколаївна з проханням допомогти їй у вирішенні суперечливого питання з сусідами.

Тема суперечки: незаконно побудований сусідами паркан, який заважає проїзду родини Ольги Миколаївни до своєї ділянки.

 - Це звернення отримали й місцеві радикали Обухівської районної організації РПЛ на чолі з Ігорем Сухіх. І поки депутати від Радикальної партії готували запити, місцеві активісти спробували вирішити питання на своєму рівні, - розповіли активісти.

За його словами під час першого візиту в Щербанівку  вдалось поспілкуватись з потерпілою стороною.

 - Ми побачили і сам паркан, і так звану «дорогу», яку визнав суд, і яка проходить крізь болото та чагарники. Спроби взяти коментар у сільського голови були марними – сільрада в робочий час була зачинена.

15 квітня ми вдруге поїхали до Щербанівки. Під час візиту Ольга Миколаївна написала звернення до голови Обухівської РДА Сергія Неділька з проханням втрутитись у ситуацію. Паралельно з тим, активісти Радикальної партії спробували ще раз потрапити на прийом до голови села, - розповів активіст.

Саме там відбувся діалог між радикалами та трійцею присутніх в сільраді, які вивчали мапу місцевості:

– Ви кого шукаєте? – запитали нас.

– Мені потрібен сільський голова.

– Вона у відпустці, а ви хто?

– Я з Радикальної партії, – відповідає Ігор Сухіх. – Хто виконує обов’язки голови?

– Я…

– А ви хто?

– Сільська голова…

– То ви ж у відпустці!

– Ммммм, – розгублено бурмотять нам. – То шо ви хотіли?

Після короткого екскурсу в суть нашого приїзду, голова сільради Наталія Опанасюк почала відмахуватись рішеннями суду: «Вони законні і ніхто їх не скасовував. Дорога насправді не там, де вони їздять, а з іншого боку, паркан законний, а річка Красна – то взагалі талі води сходять з гір».

«Зі слів Ольги Воробей, суд виніс рішення на підставі відповіді саме голови сільради щодо розташування дороги, тому тут аж напрошується відомий народний вислів: «Чого дурні? – Бо бідні. Чого бідні? – бо дурні», – пояснює Ігор Сухіх.

Тож, офіційна дорога проходить по болоту і чагарникам.  На пропозицію навести лад в селі і перетворити віртуальну дорогу на реальну ми отримали очікувану відповідь про відсутність коштів. Змусити сусідів зняти паркан – це взагалі йти проти необачного рішення суду, і робити таке ніхто не збирається. Конструктивного діалогу з місцевою владою не вийшло, а як інакше, коли голова сільради «у відпустці»? Так і живемо по-новому старими методами.

Наразі звернення Ольги Миколаївни передано Ігорем Сухіх голові РДА Сергію Неділько, який не став шукати приводу проігнорувати це питання, а пообіцяв найближчим часом втрутитись в ситуацію і допомогти у вирішенні спірної ситуації.