Київська обласна адміністрація перевірить "Обухівпастранс". Монополії кінець?

23/04/2015

30_big

Ми кілька разів звертали увагу на роботу єдиного міського перевізника. На жаль, його діяльність влаштовує обухівську владу і сателітних керівників окремих громадських та політичних формувань. Громадянам залишається нікому не підконтрольна монополія з її одвічним обухівським хамством, незручними "скотовозками", відсутністю "решти", чергами "пільговиків", довільним "ціноутворенням" та іншими, характерними для "дикого" капіталізму явищами.

І "електричка", якою ніколи не їздили, не їздять і не будуть їздити "соціальні колаборанти" з числа тих, "хто не вибирає легких шляхів". Для обухівчан, не для себе.

Добре, коли міліція зранку “ганяє” попутки.

Класно, коли мер лобіює підвіщеня цін на проїзд.

Шикарно, коли громадські організації міста роблять вигляд, що нічого не відбувається.

Виявляється є  інші варіанти розвитку подій.

 - Чуєш сурми?

 - Час розплати настав!

***

Перший заступник голови Київської облдержадміністрації повідомив, що з метою реформування системи громадського транспорту у столичному регіоні КОДА буде проведений аудит раніше укладених договорів з перевізниками.

«Детальний аналіз результатів усіх проведених за останні роки конкурсів на визначення пасажирських автоперевізників, які обслуговують маршрути загального користування на Київщині, дозволить нам виявити і подолати корупційні схеми в цій сфері та запропонувати громадянам нову якість транспортного сервісу», - зазначив перший заступник голови КОДА Лев Парцхаладзе в контексті укладання договорів з маршрутниками.

lp

Перевізники братимуть участь у конкурсі лише за умови дотримання всіх вимог: наявність автобази з певною кількістю транспортних засобів, які знаходяться у відповідному технічному стані, достатня кількість водіїв, наявність медичних працівників та механіків тощо.

До цього право на перевезення громадян у Київській області могли отримати фірми та компанії, які не зовсім відповідають вимогам до пасажирських перевізників. Відбір останніх проводився за результатами конкурсу, однак були випадки, коли конкурсний комітет приймав непрозоре або упереджене рішення на користь тих чи інших суб’єктів.

Побачивши за цим явні ознаки корупції, Лев Парцхаладзе разом з начальником Управління інфраструктури КОДА Вадимом Галицьким почали перевірку й аналіз результатів конкурсів, укладених за останні кілька років.

Розклад! НЕВЖЕ? Розклад! НЕВЖЕ?

Змінюється і сам підхід до проведення конкурсів та умови участі в них. З метою запобігання корупції навколо пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування, віднесених до компетенції КОДА, протягом двох місяців затвердять повну мережу маршрутів по Київський області, що унеможливить виникнення маршрутів «невідомо звідки» чи тіньових (нелегальних) перевізників.

Окрім того, поставлено завдання оптимізувати траси слідування по області, що вплине і на зручність пересування для населення, і на умови праці для перевізників, адже, за словами Вадима Галицького, «головним є не кількість маршрутів на Київщині, а їх якість, зручність і доступність».

Лев Парцхаладзе підкреслив, що все це значною мірою залежить саме від перевізника, і «коли будуть створені абсолютно прозорі, чіткі та зрозумілі умови проведення конкурсів, а їх результати не викликатимуть жодних сумнівів, тоді почнеться справжня конкурентна боротьба перевізників і отримати право роботи зможуть лише найкращі з них».