Центр Обухова очистили від окупаційної символіки

23/04/2015

185328Кілька тижнів тому ми з'ясували, що символи окупації в центрі Обухова не прикрашають наше місто.

Цьому стенду в центрі міста … надцять років. Формувався він за часів домінування ПР і її гуманітарного, латентно (чи відкрито) проросійського дискурсу. Зараз це зайве. Швидше неохайність ніж трагедія. Втім, нова епоха вимагає нових символів. І їх барви червоно-чорні. Очевидно, що гасло “Героям слава” і символ, під тінню якого вбивають наших земляків речі взаємовиключні.

185329

Сьогодні голова районної організації Радикальної партії Ігор Сухіх і керівник міського осередку ВО Свобода Віталій Гут виправили прикре історичне непорозуміння.

Варто відзначити, що результат перевершив всі сподівання. адже, за словами Арсенія Яценюка український символ Перемоги - червоні маки. В обухівському варіанті - гвоздики.

Як відомо, після агресії Росії проти України, в якій георгіївська стрічка використовувалася проросійськими бойовиками та їх прихильниками, стрічка сприймається як символ російського фашизму та окупації.

За словами учасників акції з очищення центру міста від окупаційної символіки йдеться, перш за все, про дотримання законів України. 

1

Довідково

Парламент ухвалив у цілому 4 закони про декомунізацію, підготовлені Українським інститутом національної пам’яті і внесені урядом:

- «Про правовий статус та вшанування пам’яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті» (№2538-1); — «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 — 1945 років» (№2539); — «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 — 1991 років» (№2540); — «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» (№2558).

РЕЗУЛЬТАТИ:

185332

***

185348

***

185334