Обухівський суд "поклював" колишнього голову Адміністрації Януковича

12/05/2015

25334e4012_211366Рішенням Обухівського районного суду задоволено позовні вимоги прокурора Обухівського району та повернуто у державну власність земельну ділянку загальною площею 0,4 га, яка незаконно була відчужена на користь колишнього глави Адміністрації Президента України Адрія Клюєва.

Про це повідомила Генпрокуратура з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

В прес-службі розповіли, що підставою відведення цих земель первісним власникам для будівництва і обслуговування житлового будинку в смт. Козин Обухівського району стали рішення виконавчого комітету сільської ради, до компетенції якого не входить вирішення земельних питань, оскільки виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішується питання у сфері регулювання земельних відносин.

За її інформацією вартість цих земель становить майже півмільйона гривень.

 - Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою району пред’явлено позов до Обухівського міськрайсуду про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування, державного акту на землю та витребування земельної ділянки на користь держави, - відзначили у прокуратурі.

Наразі позовні вимоги прокурора судом задоволено у повному обсязі.

Разом з тим за інформацією УП Клюєв володіє у цьому районі біля 17 гектарами землі. На ній стоїть величезний особняк і навіть футбольне поле.

Восени минулого року суд відібрав дев'ять соток землі у брата Андрія Клюєва – Сергія, який зараз є депутатом від Опозиційного блоку.