Лікарі-волонтери довели, що добра багато не буває

26/08/2015

11930722_881222271947495_1203123797_n15 серпня 2015  року до села Германівка (Обухівський район Київської області) завітали лікарі з благодійного фонду «Київська Русь». Сільська лікарня, без перебільшенння, ще ніколи не бачила в своїх стінах таку кількість відвідувачів.

Не можна виділити певну вікову категорію, адже там були й дітлахи, й люди середнього та поважного віку. До так званого десанту лікарів ввійшли: ендокринолог, офтальмолог, невропатолог, хірург, лор, кардіолог та гінеколог. Також кожен бажаючий міг здати кров для дослідження.

Прикрим є той факт, що багато жителів села вперше отримали консультацію досвідчених лікарів, більше того, були й такі випадки, коли людина дізнавалася про вже хронічну хворобу вперше. Наприклад, станом на 12 годину було виявлено 5 громадян, хворих на цукровий діабет.

Звісно, для людей це був шок і розпач. Метою  акції, яку влаштував благодійний фонд, було не лише проведення огляду пацієнтів, а й сприяння їх одужанню в майбутньому.

11912952_881222411947481_281443932_n

Голова Германівської сільської ради висловила вдячність Ларисі Ільєнко – президентові благодійного фонду.

 - Приємно, що хоч хтось подбав про простих людей. У селі люди тяжко працюють і часу на здоров’я в них зовсім не вистачає. А тут аж на цілий день приїхали лікарі, та ще й такого рівня, – сказала Людмила Володимирівна.

До речі, лікарі й справді були не просто волонтерами БФ «Київська Русь», всі вони мають і іншу роботу: хтось працює в Київській обласній лікарні, хтось в Чернігівській, а хтось у приватній. Майже цілий день у стінах лікарні провів і голова Обухівської районної адміністрації Сергій Вікторович Неділько.

Виявляється, саме під його патронатом вище згаданий благодійний фонд і потрапив до Германівки.

 - Завдання нашого фонду – не лише діагностувати та лікувати людей, найперша і головна задача – знайти такого голову району, якому були б не байдужі звичайні люди і він навіть у вихідний день приїздив до них. Нарешті ми його знайшли. Тому Германівкою обмежуватися не будемо і вже в інші дні завітаємо до інших сіл Обухівського району, – зі щирою посмішкою промовила пані Лариса.

Ця жінка була не тільки щирою, вона спілкувалася з селянами, розповідала про райони та області, які вже отримали допомогу від Київської Русі.

[gallery columns="2" ids="6255,6256,6257,6258"]

 - Єдине дивує: ми допомагали в Чернігові та в інших містах і чомусь не задумувались, що тут, у нас на Київщині, є такі великі проблеми зі здоровям у людей, – роздумувала вголос Лариса Олександрівна.

Пізніше відбулася екскурсія. Присутні на ній біли вражені чергами під дверима лікарів. Хтось чекав, щоб зробили кардіограму та отримати пораду від кардіолога, жінки мали змогу здати аналіз на цитологію у гінеколога, багато мешканців перевіряли зір у офтальмологів, у кого виявляли недоліки, ті отримували безкоштовно окуляри.

Жінки, які відвідували хірурга, отримували противарикозні колготки, а це задоволення не з дешевих, вони коштують 40 євро. Отож, якщо ви отримали їх, то не забувайте вдягати, й ваші ніжки будуть здоровими та красивими. Особливим був підхід лікарів до дітей. Малеча сама йшла в кабінети огляду, адже там, окрім встановлення діагнозів, пригощали шоколадними цукерками, та ще й не вітчизняними, а американськими.

Для дорослих також були приємні несподіванки: лікарі-волонтери надавали пацієнтам не лише консультації, а й безкоштовні медичні препарати, якими були забезпечені завдяки президентові фонду Ларисі Ільєнко. Загалом враження від мобільної групи лікарів у мешканців села були позитивними.

Жінки зі сльозами на очах дякували голові фонду – Ларисі Олександрівні, лікарям, сільському голові та Сергію Недільку. Приємно, що люди, небайдужі до чужих проблем все ж таки існують.

Отож, 15 серпня медики оглянули близько 250 осіб, наступним селом, куди завітав мобільний десант лікарів Благодійного фонду «Київська Русь», стало село Красна Слобідка.

 - Не ігноруйте це запрошення, відкладіть свої справи на декілька годин. Адже саме здоров’я – запорука щасливого майбутнього, - переконані лікарі-волонтери.