Київські "канонічні" православні звинуватили обухівських "розкольників" у рейдерстві

03/09/2015

x_adadbeb223 серпня, як відомо, був реквізований один з осередків "русского мира" на Обухівщині. Ми розповідали про це:

В Обухівському районі захопили церкву Московського патріархату?

З району потихеньку вичавлюють залишки “русского мира”

Втім, на думку самих постраждалих відбулося непоправне: щось середнє між святотатством і содомією. В перекладі сталінських "батюшок" (а саме Йося був організатором цього ганебного явища, Рос. прав. церква за кордоном і тамтешні старообрядники свідки) це значить, коли ми захоплювали  уніатські храми в Галичині і пачками відправляли ксьондзів по Сибірам всьо було люкс, місцями - цинус. Коли навпаки - гріхопадіння. Православного не можна зрозуміти, тільки оцінити.

23 серпня під час богослужіння до Свято-Володимирівського храму села Малі Дмитровичі Обухівського району на Київщині увірвалися невідомі люди, які назвали себе представниками місцевої самооборни. Згодом до провокаторів приєдналися священики з «Київського патріархату». З лайкою вони примусили настоятеля храму і вірян перервати богослужіння, а потім видалили їх з храму, зачинивши приміщення.

Міліція, що прибула на виклик парафіян, відсторонилися від інциденту і не завадила зриву богослужіння. Наразі подано клопотання до прокуратури не лише щодо порушення українського законодавства з боку розкольників з «УПЦ КП», але й щодо бездіяльності органів МВС.

Слід зазначити, що в селі Малі Дмитровичі Обухвіського району Київської області ніколи не було зареєстровано громади «УПЦ КП». Тому інцидент, що стався 23 серпня, є класичним прикладом розбійного рейдерського захоплення храмового приміщення. Жодних документів, які б надавали право представникам так званої самооборони вчиняти розбій і переривати богослужіння, надано не було.

Прикрості даній події додає той факт, що вона відбулася напередодні свята Дня Незалежності України. Адже з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія 24 серпня в усіх храмах УПЦ має звершитися подячний молебень за Україну. Через вчинений розкольниками розбій в селі Малі Дмитровичі молитва за Україну може бути зірвана.

news.church.ua