Обухівська ТВК зареєструвала першого (?) "двійника" кандидата на посаду мера

01/10/2015

40819048Тиждень тому Блок Петра Порошенка «Солідарність»  висунув кандидата на посаду міського голови Обухова.

Ним став екс-керівник районної організації УДАРу (до злиття з БПП, – прим.ред.), депутат Обухівської міської ради Володимир Геращенко.

Буквально за тиждень Обухівська територіальна виборча комісія зареєструвала ще одного претендента з аналогічним прізвищем. Про це повідомили активісти в групі "Майдан Обухівщини". Ним, як і годиться, став просто однофамілець. Має право, втім, в активних заняттях політикою чи громадською роботою, як то кажуть, помічений не був.

Як це виглядає за інформацією Обухівської міської виборчої комісії.

Геращенко Володимир Миколайович

PA020057-1_500x375

[gallery columns="2" size="large" ids="6877,6878"]

Геращенко Петро Оксентійович

[gallery size="large" ids="6879,6880"]

***

Згадаймо шкандаль по нашому округу дворічної давнини. Тоді була аналогічна ситуація. Якщо коротко, різниця між кандидатами з однаковим прізвищем полягає у тому, хто з них веде агітацію, а хто просто відтягуватиме у нього голоси своїм прізвищем вже у виборчому списку. І тут не суттєво, хто зареєструвався першим, а хто восьмим.

***

Опозиція вимагає від Пшонки розслідувати масове "клонування" кандидатів у проблемному окрузі

Фракція «Батьківщина» вимагає від генпрокурора та міністра внутрішніх справ провести невідкладне розслідування щодо масової реєстрації кандидатів-двійників в одномандатному виборчому окрузі №94, що здійснюється з метою введення виборців в оману стосовно особи кандидата, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Відповідний депутатський запит направив народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Пишний.

У документі наголошується, що в одномандатному виборчому окрузі № 94 Центральною виборчою комісією у великій кількості реєструються однофамільці справжніх кандидатів: «Реєстрація таких кандидатів-клонів здійснюється виключно для того, щоб заплутати виборця та перешкодити виграти кандидату у народні депутати у чесній боротьбі. Адже такі двійники не мають реального наміру вести виборчу кампанію».

Так, впродовж останніх трьох тижнів по виборчому округу №94 було зареєстровано двійника єдиного кандидата від об’єднаної опозиції «Батьківщина» Віктора Романюка. Аналогічне «клонування» відбувається і щодо ще двох кандидатів, зокрема, зареєстровано по два кандидати у народні депутати на ім’я Власенко Сергій Миколайович.

«Якщо людина, яка є однофамільцем кандидата, вже зареєстрованого ЦВК, не збирається насправді вести виборчу кампанію, а проходить реєстрацію заради відтягування голосів справжніх кандидатів та заплутування виборців, - то правоохоронні органи мають вжити заходів реагування щодо фальсифікації виборчих документів, що передбачені статтею 158 Кримінального кодексу України», - зазначає Пишний.

«Більш того, статтею 157 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за перешкоджання здійсненню виборчого права», - зазначив депутат.

Тиждень, 11 листопада 2013 року