Судді Вищого адмінсуду намагаються привласнити землю біля Обухова

02/10/2015

800px-TarasivkaВищий адмінсуд поновив судовий розгляд правомірності виділення понад 14 га лісу в Обухівському районі, на які, серед інших, претендують і самі судді Вищого адмінсуду.

Про це йдеться у сюжеті програми "Схеми", спільному проекті Радіо Свобода та Першого Суспільного, передає УП.

У травні 2008 року Обухівська райдержадміністрація передала 73 маловідомим особам земельні ділянки, розташовані в межах села Тарасівка, загальною площею 14,2 гектарів.

d3a9b64-3Водночас сільська рада Тарасівки виділила цю ж землю зовсім іншим 160 особам. Для підкріплення своєї позиції сільрада заручилася експертизою Держкомзему, що спірна територія – не ліс (хоча там ростуть 20-метрові сосни), а чагарники, тож райдержадміністрація не могла розподіляти землі в межах Тарасівки.

В результаті кількорічної судової тягонини Вищий адміністративний суд України виніс рішення на користь райдержадміністрації.

Проте, за місяць до закінчення строку позовної давності - на початку вересня поточного року - цей же Вищий адміністративній суд поновив провадження у справі "за нововиявленими обставинами".

Зробив це суддя Микола Сорока, якій разом з іншими суддями Вищого адмінсуду, у тому числі - головою - Олександром Нечитайлом, претендують на цю саму землю.

Суддя Микола Сорока

Прізвища Сороки та Нечитайла є у списку тих, кому землю нарізала сільрада.

Замість того, щоб бути арбітрами, судді Вищого адмінсуду вирішили стати гравцями, та спірну землю – просто привласнити.

Крім того, журналісти зазначають, що з самого початку виділення землі районною райдержадміністрацією також мало ознаки корупційної оборудки.