В Обухові продовжують працювати безкоштовні курси польської мови

10/10/2015

IMG_20151008_195833Цього четверга в приміщенні римо-католицького костелу (Парафія Пресвятої Трійці) на "Лікарні" відбулося друге заняття з польської мови для початківців.

Керівник курсів О. Артур Стрончевський примусив присутніх згадати матеріали попереднього уроку, після чого у м'якій і ненав'язливій формі навантажив їх нової лексикою.

Не зважаючи на те, що храм є одним з п'яти в Україні з правом проведення реколекцій (духовна практика, прим. ред.) про релігію на заняттях не йдеться.

Варто відзначити цілком світський характер занять і факультативний стиль викладання мови, яка ще років зі сто тому була не чужою мешканцям міста. Навіть зараз частина з них, очевидно, має польське походження. Про це свідчать 0,2% тих, хто ідентифікував себе поляком під час перепису 2001 року. Багато це чимало, сотні півтори буде.

Єдина незручність курсів це час - 19.30, котрий майже автоматично знайомить присутніх з відсутністю транспорту і хвойною морозною темрявою на шляху до "Школи".

Корисні вони чи ні, знає наш земляк, який за кілька днів повернеться з Польщі і з репортажами котрого Ви просто зобов'язані ознайомитися:

 Обухов-Сувалки. Трудовая поездка в польский город гномов – репортаж очевидца