Голова Обухівської райради задіяв адмінресурс для порятунку люстрованого однопартійця

20/10/2015

maxresdefault2-1024x7362 жовтня відбулась остання сессія Обухівської районної ради, по закінченню якої були урочистості - святковий концерт, напутні слова депутатам, які відпрацювали свою каденцію, побажання потенційним майбутнім депутатам, які беруть участь у сьогоднішніх перегонах.

А вже сьогодні,  19 жовтня відбулась позачергова сесія Обухівської районної ради, яка перетворилась на передвиборчий піар представників (поки що) діючої районної влади. Маючи деякі важелі впливу, голова райради провів о 10 годині засідання Президії, на яке запросив тільки "своїх". Протокол засідання ми так і не побачили.

Порядок денний сессії змінювався декілька разів прямо під час засідання. Були перерви, були істерики та вибігання голови з сессійної зали, для термінових телефонних переговорів. Були порушення регламенту, були звинувачення присутніх, були спроби зробити засідання закритим і погрози громадським активістам. Навіть заступник голови райради - пан Ткаченко в серцях забув, що біля нього стоїть мікрофон, і дозволив собі нецензурні висловлювання. Так-так, ми все чули!

Тож, голова райради Шушаков відривався по повній.   Згодом, ви все побачите на відео.

Що ж відбулось насправді? Все дуже просто - Костянтин Шушаков використав адмінресурс для того, щоб вписатись за свого колегу по УКРОПу - Устименка Олександра Митрофановича, який попав під люстрацію.

Голова РДА - Неділько Сергій Вікторович - звільнив його з посади - саме так, як вимагає закон. А так, як Устименко та Шушаков встигли перефарбуватись та вскочити в УКРОП - довелось йти у ва-банк. Шушаков вирішив влупити недовіру Недільку, який (до речі) є конкурентом на цих виборах і йде до райради від БПП.

Варто зазначити, що і Шушаков і Неділько зайняли свої посади безпосередньо за участі ГО "Майдан Обухівщини", але голова райради мабуть забув про це. Забув про тих, на чиїй шиї він заїхав у кабінет на першому поверсі. Забув тих, хто блокував зрив сессії 7 березня 2014 року, коли один із його конкурентів намагався приплести Правий Сектор та не дати Шушакову обратись головою. Забув тих, до кого на засідання ходив і обіцяв діяти виключно в рамках Закону. Сьогодні Шушаков погрожував вивести із зали представників Майдану, сьогодні лунали образливі висловлювання в їхню сторону та звинувачення в тому, що Неділько подеребанив їм якийсь "приватний сектор". Також, дуже брудною ідеєю було приплести до цього бардаку пайовиків радгоспу.

Але, нічого не вийшло - не вистачило голосів, не вистачило пороху в порохівницях та зелені в салаті. Піар перетворився на антипіар. Останнім аргументом стало те, що в обговоренні недовіри, Шушакова затюкали Ламах Тарас, представники ПР, та інші депутати, за що отримали аплодисменти. Все на що вистачило Шушакова - це ляпнути про те, що Майданівці підтримують регіоналів. Тож хочеться сказати тобі, Костя, бо мабуть не дійшло до тебе. Їм аплодували не тому що їх підтримує Майдан, а тому що  вони розумніші та адекватніші за тебе. А свої закиди з приводу того, що жителі Обухова не мають відношення до Обухівського району залиш при собі. Жителі Обухова мають відношення до району набагато більше, ніж ти, партійний парашутист.

Майдан Обухівщини не підтримує жодну із сторін конфлікту і не стає на захист когось одного з вас. Ми закликаємо не використовувати адмінресурс, не порушувати закон і не вирішувати "лічняки" таким методом, який був сьогодні. І да, Костянтин Олександрович, прийшов час звільнити кабінет. Такий голова райради нам не потрібен. Майдан Обухівщини помилився, коли підтримав тебе і я, як голова Президії цієї організації це визнаю.

Ігор Сухіх, Голова Президії Народної Ради Майдану Обухівщини