Під Києвом знищують останні ліси - активісти протестують проти забудови

29/02/2016

5

Понятно, що в іншому місці не можна. Тільки тут і тільки зараз. Цікаво, як відсталі американці до цих пір зберегли 300га парку з геями, єнотами і багатодітними мамашами посеред Нью-Йорка? Земля там явно золота, а вказані категорії населення наживні. Ще цікавіша позиція місцевого люду: не влади вс. опозиція, тут у кожного є інтерес. На мою скромну опінію якісна соціологія в межах окремо взятого міста штука цілком доступна. Не хочете опитування - зробіть фокус-групи.

***

Про це йдеться в петиції активістів м. Українка Обухівського району.

В ній вони скаржаться про спроби керівництва Українки забудувати одну з прилеглих "зелених зон".

 - За останні роки в нашому місті неодноразово були публічно озвучені основні пріоритети та стратегії розвитку міста, начебто націлені на забезпечення подальшого упорядкування рекреаційних зон та місць туристичної інфраструктури, - стверджують активісти.

Також, за їх словами,  "потрібно врахувати, що місто Українка знаходиться під негативним впливом Трипільської теплоелектростанції, що підвищує вимоги по максимальному збереженню природних ресурсів та комплексів, які можуть в деякій мірі нівелювати негативні впливи від об’єкта підвищеної екологічної небезпеки".

 - Натомість в проекті містобудівної документації пріоритетом майбутнього "розвитку" міста Українка є багатоповерхова житлова забудова на територіях, які зараз зайняті лісовими масивами, що відіграють значну позитивну роль у стабілізації екологічної ситуації та створюють належні умови для організації оздоровлення та відпочинку жителів та гостей міста. В проекті містобудівної документації зелена зона, яка вже традиційно багато років використовуються жителями міста та його гостями як місце масового відпочинку, уздовж правого берега р. Стугна біля масиву Будівельників (кадастровий номер: 3223151000:01:029:0010) відведена під суцільну багатоповерхову житлову забудову (шість шістнадцятиповерхівок), - відзначили вони.

В своїй оцінці ситуації вонт категоричні  - така позиція є не прийнятною.

 - Стугна на даний час протікає серед чудового лісу, в якому ростуть сосни віком 40-60 років. Ця територія має унікальний для приміської зони Києва природний ландшафт та оздоровчі властивості. Відповідно завданням розвитку міста є збереження та належне облаштування лісопаркової зони масового відпочинку та визначення чітких меж цієї території з наданням статусу міського парку міста Українка, - підсумували вони.

***

Автор петиції - помічник нардепа від "НарФронту" В. Романюка, Алевтина Шмагель.

Дата початку збору підписів: 29 лютого 2016 р.

До кінця збору підписів залишилось: 90 днів