Обережно! Шахрай продовжує продавати квартири в Обухові

08/04/2016

hkjhkСтарий, зосереджений вздовж центральної міської артерії  - вул. Київської Обухів поступово зникає. Крок за кроком місце нужденних, а-ля трипільських мазанок займають бюджетні таунхаузи. Пару десятків років і Нижнє місто перетвориться на систему залитих бруківкою, а чи асфальтом дворів, між якими знайдеться місце для дрібних інфраструктурних рішень: стоматологій, піццерій, студій йоги тощо. Існує вірогідність тотальної деструкції почасти пасторального обухівського пейзажу. В його основі лежить мікс з низькоповерхових таунхаузів і  - надяцятиповерхових "свічок", одну з яких надгробком монтують біля РАГСу в Центрі. Втім, зараз не про це.

***

Свого часу ми пробували звернути увагу громадськості і вічно заклопотаної боротьбою за ресурс обухівської "опозиції" до однієї з найскандальніших обухівських забудов - тихого, як шелест очерету "кидка" по вул. Зелений гай 1:

Маленькі міста, невеликі будинки, безпрограшні афери?

Обухівські забудовники: не одним Мількевичем живі будуть

Коротко: станом на сьогодні забудовник (Василенко Ігор Петрович), який працює за довіреністю (офіційно забудовує його дочка, на час початку афери  - студентка) умудрився продати квартири в двоповерховому таунхаузі (затоплений в двір) і, частково триповерховому (нависає над дорогою при в'їзді до вул. Зел.гай).

Останній рік минув під знаком судів. Їх результат - арешт нерухомості, 5 програних справ, кількамільйонний борг перед інвесторами (вкладниками) і "мороз", тотальний "мороз" професійного кидали, на думку котрого його ображають невдячні, як каже наш архітектор, "щасливі" власники" житла.

Маразм вищевказаного суб'єкту досяг свого апогею після того як він подав до суду на одного з інвесторів, мовляв, той не хоче платити "передбачену" договором другу частину суми. Прострочений на кілька років попередній договір; тотальна відсутність будь-яких комунікацій (світло, газ, вода); триметровий бур'ян на підходах до Бункера (інакше цей сарай вже не назвеш); тріснуті стіни, почасти відсутня підлога тощо його не хвилюють. Він ДІЙСНО впевнений, про що неодноразово повідомляв адвокат нашого "неадеквата" у завершеності будівництва і його придатності до життя.

В 2015 році, за неперевіреною інформацією, він умудрився нотаріально (sic!) оформити розстрочку покупцю з Українки: 6 тисяч грв. щомісячно, до 2018 року. У заарештованому будинку, ага.

Кілька днів тому в мережі з'явилося оголошення про продаж квартир за вказаною адресою. Процитуємо:

Продам 2-х комнатную квартиру в новострое в самом центре. Квартира большая с раздельными комнатами, большая кухня. Черновая штукатурка. Предусмотрено в каждой квартире индивидуальное отопление(котла нет). Свой трансформатор, вода со скважины, газ на доме (в стадии завершения). В наличии  две квартиры на первом этаже, и одна квартира на втором. Цена 340у.е за квадратный метр. Без комисии.

1

2 3 4

Як можна продавати квартири в заарештованому будинку? В ситуації, коли справи по ним передані до виконавчої служби, а горе-бізнесмен в судовому порядку зобов'язаний виплатити інвесторам величезні компенсації? Чим, крім звичного для субчика "кидка" пахне цей текст? Правильно - статтею Кримінального кодекса. Плаче за пацаном в'язниця, хустинок не вистачає витерти очі.

5

Контора, яка "продає" за залишковою ціною "новобудову" знаходиться у Василькові. Там, де і забудовник. До честі обухівських ріелторів, всі давно поставили хрест на аферах І.П. Василенка.

І насамкінець. Васильківський ріелтор поняття не має про ситуацію в Обухові. Все, що могла сказати тітонька на тому кінці дроту звучало як: "...залиште свій телефон, я передам Ігорю...".

Чергова афера? Поза сумнівом.