Завдяки обухівським матусям в Обухові може з'явитися "ігроленд"

12/05/2016

levko_labirynt_olivec

ОБУХІВСЬКІ МАТУСІ ПОКАЗАЛИ "КУЗЬКІНУ МАТЬ" ЖАДІБНИМ БІЗНЕСМЕНАМ або як має діяти справді згуртована громада.

Ми продовжуємо слідкувати за ситуацією довкола скандалу зі встановленням платного лабіринту на одному з дитячих майданчиків по вулиці Мира 16 у нас на районі ‪#‎ШколаПіщана‬.

Вашій увазі пропонується фінальний, чи, принаймні, наприкінцевий акорд ситуації. Начебто компромісу досягнуто, начебто громада перемогла.

Читайте про перебіг ситуації в колективному репортажі Обухівських матусь, активних і завзятих жіночок.

***

Для тих, хто читає статтю вперше, короткий анонс нещодавніх подій. 20 квітня у спільноті МАТУСІ/ОБУХІВ з'явився запис про встановлення платного ігрового лабіринту на дитячому майданчику по вул. Миру, 16 (що біля скейт-парку).

Новина викликала значний ажіотаж серед жителів будинків поблизу і тих громадян, які приводять свою малечу гратися саме на цей майданчик.

фото зі спільноти МАТУСІ/ОБУХІВ фото зі спільноти МАТУСІ/ОБУХІВ

Як виявилося пізніше, власники лабіринту отримали дозвіл на його встановлення на засіданні виконавчого комітету Обухівської міської ради. Ані підприємці, ані ті, що "вершать долі" Обухівчан не поцікавилися в мешканців найближчих будинків як вони дивляться на дану ситуацію. І легким підняттям рук запалили зелене світло в очах підприємця.

Отже, ситуація почала загострюватися. Батьки висловлювали свої обурення і градус конфлікту зростав з кожним коментарем. В соціальних мережах почалися справжні сутички між тими, хто вважає, що най люди заробляють і батьками, які не хотіли миритися зі сльозами своїх дітей, які щоразу бажатимуть гратися в новенькому, гарненькому лабіринті. Для довідки, 10 щасливих хвилин в цій чудернацькій конструкції вартують 20 гривень. А тепер уявімо формулу в голові пересічного батька: 1 дитинка + лабіринт + бажання гратися (мінімум 20-30 хв.) = від 40 грн. Чи маєте ви від 40 гривень щодня на подібну розвагу?

Так  обидві сторони конфлікту опинилися вже в лабіринті непорозуміння.

З однієї сторони 2 підприємці, що мають дозвіл, а з іншої десятки невдоволених Обухівчан. Таким чином народився перший лист-звернення на ім'я міського голови Олександра Левченка зі 174 підписами, зібраними за рекордну кількість часу, що свідчить про свідомість місцевих жителів.

13228063_1805365289745785_1021104705_n

13183116_1805365293079118_1949984297_n

Вже за декілька днів Матусь було запрошено на комісію з даного конфлікту до міської ради. Коротко кажучи, обидві сторони висловили свої точки зору і вирішили організувати зустріч між підприємцями і активними громадянами на території майданчика по вул. Миру, 16. Для досягнення консенсусу.  На зустріч також були направлені представники влади та запрошені всі, хто виявив небайдужість у вирішенні даної справи.

ss

І ось ранок суботи, 7 травня, м'яко кажучи, ще зранку натякнув, що погодні умови покажуть "ху із ху". Так і сталося.

Як і було домовлено, близько 11:00 майданчик почали заповнювати мами, тата і малюки абсолютно різного віку. Як виявилося, одній з наших активних мам прийшло повідомлення від одного з підприємців про прохання перенести зустріч. Мотивував він це тим, що наразі бере участь у толоці дитячого садка. Ну що ж...повідомлення надійшло о 10:25  холодної, дощової суботи. Саме тієї години люди вже поспішали на майданчик, щоб не змушувати нікого чекати. Оскільки підприємці все ж не прийшли на домовлену годину, всі присутні вирішили написати протокол зборів, на яких було вирішено задовольнити прохання місцевих жителів щодо нерозміщення на території безкоштовного дитячого майданчика платних конструкцій для дитячого дозвілля.

Під кінець зборів все ж завітав один з підприємців, який висловив свою позицію на підтримку нашої ініціативи. У відповідь всі громадські активісти зголосилися посприяти тому, щоб у місті було створено окрему територію платних дитячих розваг.

В середу,  11 травня протокол направлений до міської ради.

Сподіваємося, що місто здобуде гарний ігроленд!:)

Ініціативне об'єднання "Матусі" висловлює подяку всім, хто посприяв вирішенню даного питання.

Далі буде)