Заступник судді розповів, звідки у нього земля в Обухові

19/06/2016

EE926BB7-B935-42DF-A14B-247C5C63846B_w640_r1_s

Різниця в способі заробляння грошей визначає різницю у підходах до патріотизму. Ті, кому держава дає освіту, роботу, квартиру і кілька ділянок землі люблять саме ДЕРЖАВУ. Бо вона їх бізнес, їх робота. Всі інші - просто УКРАЇНУ. Між першими і другими - прірва. Перші можуть офіційно красти, другі - заздрять їм. Я, приміром. Класно ж тупо дивитися в камеру і чесати, шо попало в повною переконаністю у відсутність покарання.

***

Корумповані суди – ключове пояснення, чому чиновники так безкарно грабують державу. Часом судді просто у змові зі злочинцями. Щоб виявити суддів-запроданців з-поміж чесних, наразі в країні триває глобальна переатестація, за якою Радіо Свобода невпинно стежить. За тим, як минуло відсіювання очільників трьох столичних судів, слідкували журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший».

Про це йдеться в матеріалі на radiosvoboda.org.

Згідно з ним Микола Яворський, заступник судді Данилова в Апеляційному суді Київської області має  три земельні ділянки: 3 гектари спадщини на Вінничині, а також ще дві земельні ділянки на Київщині, одна з яких – теж, як і в голови суду Данилова, у селі Іванків на Київщині.

Суддя пояснює, що земельну ділянку у Вінницькій області він отримав у спадщину після смерті батька. «3 гектари там. Це батькова земля була, успадкована як земельний пай», – каже він.

 - Земельна ділянка в Обухові була приватизована. Я тоді пропрацював 20 років і всім працівникам соціального побуту і суддям роздавали, – розповідає суддя Данилов. І додає, що він нею не користується, але запевняє, що сплачує за неї податок.

Третя земельна ділянка судді, за збігом обставин, у селі Іванків.

 - 12 соток надавалися нам як працівникам Апеляційного суду у свій час під садівництво у Бориспільському районі, – переходить він до третьої земельної ділянки. – Вона не освоєна – є державний акт і сплачуються податки, більше нічого.