Обухів на колінах провів в останню путь загиблого десантника

10/07/2016

IMG_20160708_121555Шановні читачі, земляки. Останні 2 пости про смерть Володимира Сергеєва стали причиною, як мені здається, певного непорозуміння. Тут я дякую Elena Kulinskaya, вона дуже чітко зафіксувала думку, на кристалізацію котрої мені знадобилося значно більше часу.

Її суть - на час зйомок відео наш земляк, як і боєць з Івано-Франківська вже загинули. Тому відео ніяк не могло стати ПРИЧИНОЮ їх смерті. Можливо я щось пропустив, але після зйомок загиблих наче більше не було? І головне - ви серйозно думаєте, що потрапити в епіцентр бойових дій:

1. можна без санкції з боку СБУ, прикриття на вищому рівні і тд, з телекамерою - ні, не можна;
2. Ви серйозно думаєте, що двом жінкам-журналістам аж так приємно стояти під обстрілом, щоб потім в них метали гнівні бумеранги "зради", мовляв це все через Вас?

ПС. Це відео, як і фото - чи не єдині документальні дані смерті наших земляків. Матеріал, котрий можна і треба показувати на шкільних уроках з краєзнавства. На відміну від сухих військових звітів він ніколи не дасть забути про тих, хто чекає на нас в Небесному Обухові.

***

8 липня Обухів попрощався з Володимиром Сергєєвим, який загинув в промзоні м. Авдіївки Донецької області

 - Море людей і квітів. А над площею лунає пісня-реквієм, пісня-пам'ять «Пливе кача по Тисині». 8 липня 2016 року о 12 годині обухівчани попрощалися з 23-річним героєм Сергєєвим Володимиром Ігоровичем. Обухів втратив ще одного свого сина, Батьківщина -  ще одного свого захисника, - пише наш спецкор з місця події.

Провести молодого і мужнього воїна прийшли рідні, батьки, сестра, односельчани і побратими. Першим висловив слова скорботи і пам’яті міський голова Олександр Левченко, згадавши безсмертні імена полеглих героїв-земляків у війні з Росією: Олега Тимка, Олександра Рачинського, Олексія Бакка, В’ячеслава Єфіменка, Кирила Забєліна, Павла Литвиненка.

IMG_20160708_114829

  -  Сергєєв Володимир Ігорович народився 27 квітня 1993 року в Обухові. Навчався в ЗОШ № 3. Після закінчення школи вступив до Київського національного авіаційного університету. У жовтні 2010 року був призваний до лав Української Армії. Службу проходив в Одесі у військах повітряної оборони. Після закінчення служби працював на Київському картонно-паперовому комбінаті – розповів мер міста.

   Зі словами щирого співчуття виступив районний військовий комісар Дмитро Клабуков. Він розповів про те, що Сергєєв Володимир був призваний 17 липня 2015 року під час шостої хвилі мобілізації і направлений до навчального центру в Львівській області. Після перепідготовки був направлений до 81 окремої аеромобільної бригади на посаду снайпера. Під час служби був призначений командиром відділення.

 - Володимир завжди знаходив з усіма спільну мову. Мав багато друзів. Був добросовісною і порядною людиною - розповів військовий комісар.

 - 6 липня о 13.00 в промзоні Авдіївки під час ведення мінометного обстрілу противником, 120-ти міліметрова міна влучила в пост спостереження, де знаходився Володимир Сергєєв з товаришем. Від отриманих ран він помер у лікарні. Товариш був вбитий на місці - повідомив Дмитро Клабуков.

IMG_20160708_120033

Від педагогічного колективу навчально-виховного комплексу I-III ступенів № 3 «Ліцей» виступив з теплими спогадами вчитель історії Госедло Василь Іванович. Він сказав: «Такі як Володя – це люди з великої букви. Він один з перших став на захист своєї Батьківщини. Молодь завжди була в перших рядах захисників Вітчизни. Проте ця війна, яка відбувається на Сході України дає випробування всім нам». Василь Іванович, ледь стримуючи сльози, продовжив далі: «Володя гарно навчався. Був активним і веселим. Мав багато друзів. Користувався великою повагою серед товаришів, серед вчителів. Завжди був такий оптимістично налаштований на життя. З ним було дуже легко говорити, спілкуватися про різні життєві ситуації. Війна, на жаль, забирає кращих».

IMG_20160708_120124

Насамкінець прощальної церемонії до слова був запрошений побратим загиблого героя, заступник командира третьої роти 122-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї  аеромобільної бригади, позивний «Че Гевара». Він сказав коротко і влучно про те, що Володя був справжнім другом і мужнім воїном.

Саме такі хлопці захищають нашу Батьківщину, нас і наших дітей!

Героя проводжали, стоячи на колінах. В повітрі був великий сум, якась дивна тиша, наповнена німим запитанням: «Допоки наша Батьківщина хоронитиме своїх дітей?»

Світла пам'ять, тобі наш Герою!!!

IMG_20160708_120312

IMG_20160708_122243