Водному фонду Обухівщини повернули 2 гектари

15/08/2016

Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області державі повернуто понад 2 га землі водного фонду на Обухівщині, передає прес-служба прокуратури Київської області.

За її інформацією рішенням Обухівського районного суду задоволено позовні вимоги прокуратури Київської області та повернуто у державну власність земельні ділянки водного фонду площею понад 2 га, які знаходяться на території Обухівського району Київської області.

Підставою для звернення до суду стало грубе порушення вимог земельного та водного законодавства райдержадміністрацією, якою відведено у власність фізичним особам для ведення індивідуального садівництва земельні ділянки за рахунок земель водного фонду (зокрема, в межах прибережної захисної смуги річки Стугна), які надавати у приватну власність заборонено.

Прокуратура Київської області і надалі у судовому порядку продовжує займати активну позицію щодо відновлення порушеного права власності Українського народу на землі водного фонду, шляхом повернення у державну власність цих земель, що незаконно вибули з такої власності.