"Тендерна мафія: півторакілометровий будинок біля Києва і офіс "Народного фронту" в столиці

25/08/2016

Народний Фронт знімає офіс у родички “хрещеного батька тендерної мафії” Антона Яценка.

Про це йдеться в прес-релізі ЦПСА ЕЙДОС.

За його інформацією власницею офісу, який орендує Народний Фронт на Кловському Узвозі 7, виявилась сестра народного депутата, члена депутатської групи «партія «Відродження» Антона Яценка – Дар’я Яценко.

Такий висновок зробили експерти Центру Ейдос, проаналізувавши звіти, які партії подали до НАЗК.

За сумісництвом Дар’я Яценко працює у свого брата помічником на громадських засадах та є засновницею 9-ти громадських організацій. Антона Яценка називають «хрещеним батьком тендерної мафії» і в пресі неодноразово піднімали тему про високі статки депутата та його сім’ї.

Сьогодні Дар’я Яценко володіє: 2042 кв. м. на вул. Толстого, 39 в м. Києві, чотирма гаражами та двома квартирами на вул. Круглоуніверситетська площею 177,5 та 115 кв.м., гаражем та 4-х кімнатною квартирою на вул. Володимирська, площею 95кв.м., нежитловими приміщеннями на вул. Спаська, 5 в м. Києві площею 1037 кв.м. та чотирикімнатною квартирою на вул. Борщагівська, 143-б площею 122,7 кв.м, житловим будинком на 1520 кв. м. в с.м.т. Козин, Обухівського району та земельна ділянка 1,1 Га, нежитловими приміщеннями на Кловському Узвозі, 7, площею 704 кв. м., житловим будинком на 1233 кв.м. в с. Пінчуки, Київської обл., ½ будинку в м. Боярка на 116 кв. м.

Народний Фронт – одна з партій, які претендують на фінансування з державного бюджету у 2016 році. Умовою надання коштів була публікація фінансових звітів партією за попередній квартал. За І квартал партія задекларувала на своїхрахунках 5 372 936 грн та 82 копійки.