Комісія Обухівської міськради не зацікавлена у подоланні корупції?

27/09/2016

Про це повідомив обухівський активіст Михайло Матвійчук.

  - Отже, хто не знав, моя петиція до Обухівської міської ради щодо змін в положення про Система публічних електронних закупівель ProZorro набрала необхідну кількість голосів. Було підготовлено проект рішення сесії і його за процедурою мали розглянути на комісії міськради, - відзначив він.

878375Як відомо, вчора відбулася комісія з питань планування, бюджету та фінансів Обухівської міської ради.

 - Результатом розгляду пропозиції зі зниження допорогових закупівель через систему Прозорро з 50 000 до 3000 гривень став  негативний вирок. Очевидно, комісія рекомеендуватиме Обухівській раді голосуватиме ПРОТИ. Члени комісії, як і керівники управлінь міської ради відмовились слухати аргументи щодо економії коштів, збільшення довіри населення та успішність системи в інших містах, - зауважив активіст.

Крім того, за словами присутнього на комісії Олександра Устименка члени комісії не змогли обгрунтувати причини відмови від прогресивної технології економії бюджетних коштів. Це, переконаний він, наводить на сумні думки і нехороші підозри щодо мотивів обухівських депутатів і чиновників.

- Дійшло до смішного,  - розповів Хронікам активіст, - після того як було запропоновано віднайти якесь компромісне рішення і депутати ніби вже і погодилось на такий варіант,  втрутився секретар Ради Сергій Миколайович Клочко із словами "А раптом хтось помре і як ми через ПроЗорро купуватимо вінки?".

Втім, не зважаючи на тотальне небажання обухівських можновладців рухатися в ногу з часом, не все втрачено, переконаний активіст.

 - Ми працюватимемо далі, - додав він.