Нерухомість в Обухові не будується і не дешевшає

25/10/2016

337-14124Дедалі частіше альтернативою купівлі житла в столиці стають квартири в передмісті. Сегмент багатоквартирних будинків в передмісті став реальним конкурентом київським новобудовам, передає news.finance.ua.

 - У США і країнах ЄС проблеми з екологією і техногенне навантаження в мегаполісах вже давно спонукали населення виїжджати за межі міст і облаштовувати своє житло в передмісті. Схожа ситуація спостерігається і в Україні. Дедалі більше жителі Києва та інших великих міст воліють змінити місце проживання і переїхати зі столиці в передмістя, - йдеться у матеріалі.

За інформацією Держстату, за шість місяців 2016 року введено в експлуатацію 295 тис. кв. метрів житла в Києві і 640 тис. кв. метрів в Київській області, з них 340 тис. кв. метрів – житло в багатоквартирних будинках і 300 тис. кв. метрів – котеджні містечка та приватні будинки. Таким чином, область вже випереджає столицю за обсягом будівництва житла в багатоквартирних будинках. Попит на квартири в передмісті також значно більший, ніж в Києві. Різкий сплеск заміського будівництва багатоквартирних будинків експерти пояснюють більш простою і набагато більш дешевою процедурою узгодження будівельного проекту.

Найбільше житла в Київській області будують в Києво-Святошинському районі, на який цього року припадає близько 60% від зданої в області житлової нерухомості. Район приваблює забудовників гарною транспортною розв’язкою (Окружна дорога, Житомирська, Одеська і Гостомельська траси), зручним розташуванням по відношенню до Києва, розвиненою торгово-розважальною інфраструктурою, найбільшою кількістю населених пунктів, що активно забудовуються, в порівнянні з іншими районами Київської області.

З великим відривом від лідера йдуть Броварський і Бориспільський райони – у них відповідно 10% і 9% житлового будівництва. Частка Васильківського, Вишгородського та Обухівського районів невелика і становить 3 – 4% від загального обсягу житла, що зводиться.

На первинному ринку Київської області вартість житла, перш за все, залежить від його віддаленості від Києва. Особливості будівельного проекту, наявність лісу або водойм, мають незначний вплив на ціну квартир.

44fb3110aed18841e1f0449fb865ac34

Вартість житлової нерухомості в передмісті відрізняється в залежності від віддаленості:

  • безпосередня близькість до Києва (Вишневе, Софіївська Борщагівка, Петропавлівська Борщагівка, Коцюбинське) – від 480 доларів за кв. метр.

  • знаходиться на 5 – 10 км. від Києва (Бровари, Ірпінь, Буча) від 440 до 470 доларів за кв. метр.

  • знаходиться на 10 – 20 км. від Києва (Обухів, Білогородка) – від 340 до 450 доларів за кв. метр.

  • За останній рік найбільше знизилася доларова вартість квартир у Ворзелі – на 26%, Бучі – на 24%, Гостомелі – на 21%. Менше за інші ціни знижувалися в Гатному – на 9%, Петровському та Обухові – на 11%.

9b0ecaaf476f9c844cd4ba92913e0b65