Обухівські волонтери розповіли про зустрічі зі школярами

26/10/2016

14680508_1128580533876739_4966014153527475844_nКерівник "Благодійної організації "Допомога військовим Обухівщини" Оксана Павлів розповіла про зустрічі волонтерів з дітьми.

 - Цей місяць був насичений зустрічами з дітками різного віку.  З одними ми зустрічались для того, щоб передати їм наші знання, інші готували гостинці для військових і передавали їх нам, щоб ми все відправили на схід в зону проведення бойових дій (Школа №1 м. Обухова і Трипільська школа).  Дві зустрічі відбулися в стінах Обухівської гімназії ім. Мельника, - розповіла вона.

Перша пройшла у форматі відкритого уроку на тему Волонтер=Вчитель.

 - Викладачі вирішили зробити такий собі сюрприз і нам довелось виконувати роль вчителя. Спочатку спілкувались на різні теми, бо були і 1 клас і 7 клас ... Потім спілкувались про війну і про те, хто що може зробити, щоб вона закінчилась. Яскравим моментом зустрічі було, коли хлопчик Міша, підняв руку і запитав " А можна коли я виросту буду захищати свою нещасну Україну" ... Ці слова вразили до глибини душі, - зауважила вона.

 - Також ми були запрошеними гостями на урочистій щорічній тепер лінійці присвяченій Дню захисника. Ми неодноразово відвідували школярів цього навчального закладу і щоразу ці зустрічі наповнені щирістю, теплом і позитивними емоціями. Діти і вчителі вкладають душу в підготовку кожного такого заходу і це відчувається в кожному слові, пісні, вірші.  Дивлячись на все це, розумієш - якщо вони будуть і далі іти цим шляхом, - Україна в надійних руках, і ці діти, коли виростуть, не допустять тих помилок, які зробило наше покоління і покоління наших батьків, - додала вона.