Обухів може стати новою Силіконовою долиною. Чому б і ні?

21/11/2016

im_7cd1cd83977482d19e985b2bda7b6a36На сайті  ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇОфіційне інтернет-представництво Президента України з'явилася концепція зі створення в одному з міст Київської області власної Силіконової долини.

Про це йдеться в тексті петиції за авторства І. В. Юхновського.

 - Розвинені країни з високим рівнем ВВП на душу населення мають високорозвинену економіку. В структурі такої економіки переважає сфера послуг, ІТ, машинобудування, біотехнології та інші сфери з переважанням виробництва високотехнологічної та наукоємної продукції вищих технологічних укладів. Немає жодної розвиненої каїни з іншою структурою, більше того усі розвинені країни мають подібну запропоновану практику побудови такої економіки,  - йдеться в петиції.

Автор переконаний, що для реструктуризації вітчизняної економіки, збільшення частки ІТ сектору, сфери послуг, високотехнологічного машинобудування пропонується обрати у Київській області місто для створення пільгової економічної зони для створення стартапів.

 - Можливі напрями створення стартапів: продукція та послуги ІТ, ядерні технології, енерго-ефективні технології, космос та біомедицина. Пільги можуть бути наступні: (0) нульове оподаткування ПДВ та податку на прибуток в разі якщо виручка, або прибуток за 1-3 роки не перевищує певну суму. Оскільки для стартапів основна частина витрат це витрати на робочу силу, то пропонується на 3 роки відсутнє або майже відсутнє оподаткування доходів працівників та нульова ставка податку на фонд оплати праці. Можливі інші механізми залучення капіталу та робочої сили до такого проекту. Це призведе до зростання ВВП, створення нових робочих місць, зупинить "відтік мізків", сприятиме залученню інвестицій та вітчизняного неробочого капіталу, - додав він.