На смітнику біля Обухова розпочали боротьбу з обвалами

09/12/2016

http://photo.unian.netНа полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) №5, в селі Підгірці Обухівського району на Київщині, підрядна організація здійснює укріплення схилів та пересипку карти полігону, передає УНІАН з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

За її інформацією про це під час інспекції полігону повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

 - Наразі ми виконуємо першочергові протиаварійні роботи на території полігону, але паралельно – розробляється проект комплексу планових заходів на об'єкті. Проект розробляється Державним підприємством «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» Мінрегіону України. Він буде завершений протягом наступного тижня, – сказав заступник голови КМДА.

Він зазначив, що протиаварійні роботи на території 5-го полігону було розпочато 2 грудня.

 - Працює 15 одиниць техніки, в тому числі, екскаватори, бульдозери та самоскиди. Наша мета – зробити схили полігону більш пологими, що дасть змогу мінімізувати ризик обвалів тощо. Крім того, пересипка сміття сумішшю піску й глини нейтралізує неприємний запах сміття, від чого страждають жителі сусідніх населених пунктів. Це одна з технологічних вимог функціонування полігону і ми її виконуємо, – сказав Пантелеєв.