Обухівські чиновники знущаються над воїнами АТО

14/12/2016

remarok-net1904823 грудня в зону АТО відправляється колона гуманітарної допомоги на чолі з губернатором Київщини.

Про це повідомив депутат Обухівської районної ради від РПЛ Ігор Сухіх.

За його словами, волонтерами виступатимуть керівники міст, районів та інші представники влади.

 - Нижче докладаю листа від голови Обухівської районної ради та список нагальних потреб в зоні бойових дій. Коментувати не хочу, - відзначив він.

15390746_10207849301815136_6747923530144890265_n 15439906_10207849301935139_8694626800692798647_n

Згодом ми все-таки дозвонилися до депутата і випросили коментар. Як і йому, нам важко зрозуміти:

1. Що значить "гуманітарна допомога" для бійців АТО? З точки зору здорового глузду і відповідної риторики термін "гуманітарна допомога" стосується цивільних;

2. Що значить "гуманітарка" по відношенню до ЗСУ, котрі переходять на "контракт" з відповідним забезпеченням. Це принижує, нє?;

3. Для чого пацанам на "передовій" канцелярія, в першу чергу тонери і тому подібні принтери? Це із "непонятого";

4. З яких це пір і якого дива чиновники почали перебирати на себе волонтерські функції? Нє, ну дешевий піар і п'янство десь у штабі на новорічні свята речі лише морально наказуємі, втім...:)

 - Все розумію - прийшла розпоряга "згори" - необхідно на неї реагувати. Оголосили збір речей, щоб відвезти хлопцям на передову - молодці, але я неодноразово їздив на "нульовку" і жодного разу не бачив, щоб там хлопці стріляли зі степлєра чи кидались в противника олівцями. Офісний папір - робити літачки та запускати? Взимку воїнам потрібна термобілизна, тепле взуття, шкарпетки. Я вже не говорю про такі банальні речі як їжа, ліки та інші речі першої необхідності. Так, у списку є тепловізори, дальноміри, генератори, акумулятори - ці речі дійсно необхідні, але я не думаю, що в райраду понесуть саме їх. На відіміну від дорогих і потрібних на війні "цяцьок" - набагато легше принести пачку паперу чи олівців. Але виникає банальне питання - чи поїдуть вони в АТО? Чи ті тонери зі списку не підходять до принтерів, встановленних за адресою, куди необхідно нести допомогу? Можливо, вся ця поїздка - дешевий піар перед можливими виборами - чинуші їхатимуть не в зону бойових дій, а десь в штаб на мирній території? Там да, паперу треба багато, - саркастично прокоментував депутат. І його можна зрозуміти. Тут є над чим сміятися. Правда, плакати теж.

Схожої точки зору притримується відомий обухівський волонтер Руслан Трегуб, на думу котрого це не список необхідного, а суцільний "знак питання".

 - Третій рік намагаємось допомагати хлопцям на Війні. Були різні прохання, може подекуди і дивні, але "гумконвой" від Київщини здивував... Я собі уявляю, яка є необхідність в бумазі для принтера в окопі, коли вчора хлопці дзвонили і просили туалетної підвезти. Звісно, може керівники району сплутали... Багато не зрозумілого в тому списку - картриджі для принтера в окоп ? В той час, як ми цього разу веземо аптечки та комплектуючі до аптечок. Да, як кажуть "брати з племені мокша": хороший понт дороже денег".... Да і взагалі, одні керманичи Країни кажуть в ЗСУ все є, а Інші "гумконвой" з канцтоварами на "передок" відправляють .. Країна непуганих ідіотів.), - не менш іронічно прокоментував він.