Стали відомими подробиці екологічного скандалу в Обухові

28/12/2016

15726286_2184747215083923_7579205522520200655_nМинулого тижня мешканцями Обухова за підтримки "Правого сектору" Обухівщини було розпочато блокування сміттєзвалища в мікрорайоні Яблуневому (Петровський).

Про це нагадала прес-служба Обухівського осередку партії.

За її інформацією приводом до таких дій стали наміри Київського картонно-паперового комбінату розширити межі полігону, незважаючи на те, що вже декілька років громада вимагає повного закриття цього сміттєзвалища.

У партії відзначили, що після інформаційного розголосу і демонстрації сюжету на одному із центральних телеканалів керівництво комбінату пішло назустріч громаді (поки що на словах), і під час перемовин було досягнуто наступних рішень:

1. До кінця 2017 року ККПК продовжить використовувати полігон до заповнення встановленої нормативами ємності. За цей час комбінат зобов'язаний на своїй території побудувати екологічно безпечні потужності для спалювання сміття.

2. Після заповнення полігону усе сміття має бути вивезено та спалено на встановлених комбінатом потужностях.

3. Після повного вивезення сміття комбінат зобов'язаний провести рекультивацію сміттєзвалища та насадити зелені насадження.

 - Нагадаємо, що свого часу картонний комбінат використовував полігон у Трипіллі та спричинив там практично екологічну катастрофу. Тоді, незважаючи на спротив громади, в порушення усіх норм були самовільно перевищена на 80% ємність сміттєзвалища та збільшено на 3 га його площу. Після такої "діяльності" сміттєзвалище до цих пір не було рекультивовано, - зауважили у ПС.

 - Саме тому, пам'ятаючи про такий екологічний вандалізм комбінату в минулому, "Правий сектор" продовжить слідкувати за подіями довколо полігону на Яблуневому і у разі необхідності надасть посильну допомогу громаді. 9-го січня о 14.00 в приміщенні Будинку культури (Центр) відбудеться зустріч, на якій усі обіцянки ККПК мають бути закріплені на папері, - додали у партії.