Ліквідований у 2014 році "Беркут" повертається на Обухівщину?

27/01/2017

1390247932-4523До Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області 24.01.2017 року надійшло повідомлення від громадянина України про те, що його на протязі доби утримували в підвальному приміщенні 4 наглядно знайомі особи, які наносили громадянину тілесні ушкодження, принижували його честь та гідність, здійснювали психологічний тиск (спонукали самостійно вирити собі могилу) та вимагали грошові кошти.

Про це йдеться у повідомленні Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури.

За її інформацією подія відбулась в с. Гвіздів, с/т «Ходосіївські сади» Васильківського району Київської області.

 - Завдяки швидкому реагуванню Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури, вже на ранок, 25.01.2017 року була зібрана оперативна група у складі прокурорів відділу, спеціальних підрозділів Національної поліції України КОРД та БЕРКУТ, яка вирушила на місце вчинення злочину, йдеться у повідомленні.

1

В будинку, за адресою, що була зазначена потерпілим, як місце утримання, виявлено та затримано 3 злочинців, а в приміщенні проведено невідкладний обшук будинку.

Наразі вирішується процесуальні питання щодо оголошення особам про підозру у вчиненні злочину, який передбачений ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі людини, вчинені з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб).

Також, вирішується питання щодо обрання особам запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Особам загрожує покарання у виді обмеженні волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Як відомо,спецпідрозділ Міністерства внутрішніх справ "Беркут" ліквідовано.

Про це в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков написав у своєму блозі на "Українській правді".

- Підписав наказ номер 144 від 25 лютого 2014 року "Про ліквідацію спеціальних підрозділів міліції громадської безпеки "Беркут, - повідомив він.

Як відомо, розформування спецпідрозділу "Беркут", який виставили проти протестувальників, було однією з вимог Євромайдану.