Deutsche Welle поставило в приклад обухівське підприємство

31/01/2017

Аби вирішити проблему зі сміттям, український уряд разом з німецькими експертами розробляє Національну стратегію про поводження з відходами.

Про це пише Deutsche Welle, передає Обозреватель.

Як розповіли журналісти, в Обухові  уже зараз доводить свою ефективність завод із сортування сміття в Обухові, на який щомісяця завозять близько 7 тисяч тонн сміття.

На заводі відбувається розсортування сміття, після чого на сміттєзвалище потрапляють тільки 5% відходів. Інші – йдуть на вторинну переробку. Крім позитивного впливу на екологію, такий завод досить вигідний і для бюджету країни, оскільки щомісяця сплачує мільйон гривень податку.

Журналісти зазначають, що завод міг би працювати ще ефективніше, однак для цього потрібні чималі інвестиції, які забезпечать автоматизацію виробництва.

За словами директора ПП "Обухівміськвторресурси" Армена Полатьяна, у Європі працює чимало таких заводів, а вартість їх сягає 20 млн євро.

Видання зазначає, що відповідно до Національної стратегії поводження з відходами, найближчим часом аналогічні заводи повинні були б з’явитися по всій країні. Над цим уже понад півроку працюють три міністерства, та експерти з Німеччини.

Тим часом в Україні уже з’явилися активісти, які вчать людей сортувати сміття.