Укравтодор пообіцяв відремонтувати трасу Обухів-Київ

09/03/2017

Якщо не виділяти гроші на ремонт доріг, то через два роки непрохідними стануть 45% всіх українських трас, підрахували у Світовому банку. Йти на такий експеримент Укравтодор не має наміру. Там розробили два плану реконструкції доріг, різниця між якими полягає в рівні фінансування.

Про це йдеться у нарисі "Нацбанк прокладає дорогу: як 17 млрд гривень можуть допомогти позбавити Україну бездоріжжя" на шпальтах news.finance.ua.

Згідно з першим варіантом, на реконструкцію піде 5,3 млрд гривень. Другим – 17 млрд гривень. Реалізація другого сценарію безпосередньо залежить від Нацбанку і Кабінету міністрів. Зараз уряд веде переговори з центробанком про реструктуризацію урядового боргу перед НБУ, який планується не погашати, а спрямувати кошти на ремонт доріг.

 - У 2017 році триватиме ремонт траси Київ – Обухів, Київ – Біла Церква. Також почалися роботи з будівництва трьох об’їздів навколо населених пунктів в Полтавській області. Крім того, почнуться нові проекти з МФО – розширення обхідний дороги навколо Житомира, підготовка проекту по будівництву 24-кілометрового північного обходу Львова, – розповів радник голови Укравтодору  Олександр Кава.