Трипільська ТЕС: без води, зарплати і перспектив?

13/04/2017

Чотири теплоелектростанції зупинились в Україні протягом останніх днів. Причина – блокада Донбасу, та відсутність вугілля, яке раніше поставлялось з окупованих територій.

Про це йдеться в матеріалі на ranok.ictv.ua.

Згідно з сюжетом у квітні через брак палива в Україні призупинили роботу чотири найбільші теплоелектростанції – Придніпровська, Трипільська, Зміївська та Криворізька, які працюють на антрацитових марках вугілля.

 - Представники влади запевняють: відключення було плановим, споживачі не відчують серйозних наслідків, об’єднана енергосистема України працює в сталому режимі, вимушений простій використають для модернізації та ремонту ТЕС, - розповіли в сюжеті.

Проте, згідно з ним, зупинка Трипільської ТЕС, яка розташована у місті Українка Обухівського району Київської області, призвела до того, що місто залишилося без гарячого водопостачання. За неофіційною інформацією, подачі гарячої води в місті не буде аж до жовтня.

 - З травня заробітну плату на Трипільскій ТЕС планують скорочувати на 40%. Міська рада Українки вже звернулась до президента та прем’єр-міністра України за допомогою. Те саме стосується Придніпровської ТЕС, яка в Дніпропетровській област, - поділилися на ICTV.