Керівника Обухівської поліції Ярославського заарештовано за викрадення людини

02/06/2017

posvidhennyaКілька днів Обуховом ширяться чутки щодо затримання колишнього-діючого (у них там не розбереш) керівника Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області п. Д. Ярославського.

Станом на сьогодні інтернет не дозволяє однозначно відповісти на це питання. Писати запити, як свідчить практика, до власне відділку, те саме що малювати вилами по воді. Втім, дотичні і замасковані релізи на сайті Київської обласної прокуратури дозвляють "порозкинути мізками" в цей другий літній день.

polisia - Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала групу осіб, до складу якої входив один з керівників підрозділу поліції, які на замовлення громадянина РФ, за грошову винагороду у розмірі 17 млн доларів США, намагались організувати викрадення та переправлення на територію Росії колишнього громадянина РФ, - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури від 2 червня.

Окрім цього, за інформацією прокуратури, викрадачі планували запропонувати працівникам правоохоронних орагнів неправомірну вигоду за сприяння у виконанні їх злочинного умислу.

saderhanieПід час отримання «авансу» у розмірі 100 тисяч доларів США, який надавався зловмисникам на виконання їх злочинних дій, останніх було затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 146 (готування до викрадення людини, вчинене організованою групою) та ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

tysuchiНа даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Затриманим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років.

Крім того, сьогодні, прокуратура Київської області звертатиметься до суду із клопотанням щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Цю ж інформацію годину тому підтвердив генпрокурор Ю. Луценко.

У коментарях він підтвердив, що йдеться саме про Обухів.

За інформацією прес-служби СБУ правоохоронці встановили, що колишній бізнес-партнер комерсанта разом з двома спільниками вирішили вивезти його до Росії для того, щоб вибити начебто існуючий борг у сімнадцять мільйонів доларів.

 - Замовники почали підшукувати на Київщині, де проживав бізнесмен, організатора викрадення, яким погодився стати начальник одного з райвідділів поліції. Оперативники спецслужби задокументували, що поліцейський через свої контакти у кримінальних колах підшукав виконавця, що гарантував вивезення бізнесмена до РФ за допомогою учасників підконтрольного йому злочинного угруповання. Плата за «роботу» складала триста тисяч доларів США, - йдеться у повідомленні.

35046469685_e043b067e0_z

За інформацією спецслужби, для того, щоб збільшити «гонорар» начальник райвідділу запропонував замовникам інший варіант. За його словами, надійніше вирішите питання через керівництво СБУ, на яке він начебто має «прямий вихід».

Він запевняв, що Голова СБУ особисто за винагороду забезпечить відкриття проти бізнесмена кримінального провадження з подальшим арештом. Потім поліцейський запропонував ще два варіанти: «вибивати» гроші з комерсанта в Україні, або екстрадувати до Росії, де замовники мали можливості для цього.

 - Звісно, жодних можливостей «вирішити» питання ані через Голову СБУ, ані через інше керівництво Служби начальник райвідділу не мав, - додали у прес-службі.