Будинок культури в Обухові потрапив під рейдерську атаку

26/07/2017

Сьогодні в Обухові відбувся конкурс щодо добору кандидатур від громадських організацій у сфері культури. Мета -  включення до складу конкурсної комісії з конкурсного добору на посади директора Обухівського районного центра культури і дозвілля та директора Обухівського районного краєзнавчого музею.

За інформацією джерел "Хронік міста" конкурс відбувся з грубими порушеннями, результатом котрих стало фактичне відсторонення представників Обухівських громадських організацій від участі в ньому.

- Магічним чином до конкурсної комісії допустили організації з міста Київ та Буча. Організації з міста та району було відхилено, хоча вони відповідали всім стандартам щодо проведення конкурсу. Готуємо позови до суду, - повідомляє Воля Обухівська.

 - Сьогодні Україна відзначає День парашютиста. Сьогодні ж, завдяки позиції місцевих, але не міських чиновників відбувся перший акт рейдерського захоплення будівлі Будинку культури на Пішаній з боку вищевказаних парашютистів, - впевнені активісти.

За їх словами, спосіб, в котрий воно було організовано, класичний. Для нього, як відомо, потрібно лише 2 складові:

1. зрадники, як би пафосно не звучав цей термін; 2. зрада, як результат свідомої діяльності зрадників.

 - Інакше пояснити, чому практично всі обухівські громадські організації не були допущені до участі в конкурсі, важко. Пояснення ті, хто приймав рішення, не надали. Натомість, на їхню думку цю почесну місію мають виконати так само зальотні, київські там, бучанські етк "культурні організації", - відзначили вони.

Активісти переконані, що йдеться про "рейдерство чистої води, крізь поверхню котрої видні відверто "регіоналівські" методи, мета яких "віджати і поділити".

 - У сухому підсумку Обухів програв перший бій. Можливо це дозволить згуртувати громаду і відстояти своє. Від зазіхань носіїв "кочівницького гена", котрі як і наші "північні брати" переконані, що поставити бунчук на окупованій території, значить переселитися, - зауважили вони.

Життя триває, точиться війна, писав Лупиніс.

 - Тепер вона на території твого рідного міста. Підла, а чи падлюча, позбавлена будь-яких моральних установок, вона претендує на майбутнє твоїх дітей.

Прокинься, Обухів. Або потім не нарікай, - додали вони.

Головний обвинувачений у вищезазначеному рейдерстві, як повідомляли "Хроніки", такий собі в.о. директора Обухівського Будинку культури Ю. Квеленков, котрого звинувачують у репресіях щодо творчих колективів Обухівщини в узурпації влади і симпатіях до “русского мира”.