Антикорупціонери не мають претензій до майна Порошенка на Обухівщині

29/08/2017

89_main_ukrНаціональне агентство із запобігання корупції затвердило результати перевірки електронних декларацій президента України Петра Порошенка за 2015 і 2016 роки і не виявило ознак незаконного збагачення. Як повідомляє прес-служба НАЗК 28 серпня, агентство встановило, що Порошенко у складанні й поданні е-декларацій дотримав вимоги закону України «Про запобігання корупції».

«За результатами перевірки уповноважені особи НАЗК встановили достовірність задекларованих відомостей у деклараціях за 2015 і 2016 роки. Точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел. Також не виявлено конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення», – передає Радіо Свобода.

У НАЗК у квітні повідомили про перевірки декларацій, поданих президентом України та іншими високопосадовцями держави.

Довідково:

30 жовтня минулого року Порошенко подав свою електронну декларацію, він задекларував понад 26 мільйонів доларів (кошти на банківському рахунку). Крім того, президент задекларував права власності у понад 100 компаніях в Україні, Росії, Польщі, Іспанії, на Кіпрі, Британських Віргінських островах та у Нідерландах, зарплату у сумі 121 054 гривень та інвестиційні прибутки у сумі 59 298 642 гривень. Також Порошенко задекларував будинок площею 1331 квадратний метр у селищі Козин під Києвом. Вартість цього будинку на дату придбання 30 мільйонів гривень. Також в Козині Порошенко задекларував ще 3 земельні ділянки, одну з яких він орендує. У Києві президент задекларував 3 земельні ділянки, 2 квартири, площею 134 і 82 квадратних метрів.