На Обухівщині розправив крила новий корупційний скандал

07/09/2017

21272122_705703916295078_8237968082839462069_n6 вересня у міській раді Українки Обухівського району Київської області відбулись обшуки, передає ТСН.

За інформацією видання участь в них брали обухівські правоохоронці, яких супроводжували співробітники СБУ.

Як повідомили в головному управлінні СБУ у Київській області, обшуки є наслідком відкритого кримінального впровадження щодо зловживань чиновниками мерії Українки.

 - Кримінальне провадження перебуває під контролем управління поліції в Обухівському районі Київської області, - йдеться у повідомленні.

Факт обшуків підтвердили і в мерії. Однак, більше інформації надати відмовились, посилаючись на відсутність мера Павла Козирєва, який наразі бере участь у конференції в столиці.

Натомість директор місцевого інформаційного ресурсу "Трипільський край" Євген Цяпенко в коментарі ТСН.ua повідомив, що можливою причиною обшуків є діяльність мера Павла Козирєва і його підлеглих.

 - Особисто я вважаю ці дії корупційними. Єдине, чим я можу дорікнути правоохоронним органам, що вони затримались на кілька років. Уже давно вони мали тут бути і працювати, - зазначив Цяпенко. 

 - Ми неодноразово писали на своєму ресурсі, що на водія мера щомісячно перераховуються кошти від 16000 до 20000 гривень, які йдуть на ремонт трьох службових автівок. Це не зарплата, це не паливо. Це просто поточний ремонт. Уявити, що кожна машина щомісяця ламається на 300 доларів кожна, важко. Що це за транспорт. Ми з цього приводу звертались до прокуратури. Було розслідування. Можливо, це привід. Також системний адміністратор, який у міській раді працює, який отримує зарплату, також закуповував техніку і гроші перераховувались через його ФОП. Батько цього сисадміна є колишнім головою міськради. Є також велике запитання стосовно квартир, які забудовники здавали, - додав Цяпенко.