В Обухові відкрилася філателічна виставка

14/09/2017

DSC01036_639x479У рамках відзначення 85-ї річниці утворення Київської області в Обухові стартувала унікальна виставка.

Про цю подію розповів на своїй сторінці розповів Обухівський міський голова Олександр Левченко.

 - Цікава та незвичайна виставка відкрилася сьогодні 13 вересня в Обухівському районному краєзнавчому музеї. Людям, непосвяченим у тонкощі філателії, напевно важко уявити, яким чином ця натхненна та обдарована людина, проїхавши тисячі кілометрів по Україні, відвідавши 72 населених пунктів, донесла і до нас цю чудову колекцію листів з марками та штемпелями. Мова йде про члена Черкаського земляцтва «Шевченків край» у м. Києві, голову ревізійної комісії асоціації філателістів України Олександра Володимировича Канівця. Саме він є автором і організатором цієї широкомасштабної виставки, яка проходить в рамках відзначення 85-ої річниці від Дня утворення Київської області. - повідомив міський голова.

За його словами ця унікальна виставка об’єднала в собі дві окремі експозиції: «Останнім шляхом Кобзаря» з представленням особливо цінного експонату - посмертної маски Т. Г. Шевченка та  плакату - буклету маршруту перепоховання останнього шляху Кобзаря, яким у 1961 році везли тіло Т.Г. Шевченка на Батьківщину, й «Україна - козацька держава», створена за результатами історичної Всеукраїнської поштової естафети, присвяченої 525-ї річниці Козацтва на Українських землях».

 - Наше місто вже є завершальним пунктом проведення цієї виставки, яка буде експонуватися до понеділка наступного тижня. Кожному, хто цікавиться історією та культурою українського народу, хто захоплюється історичними пам’ятками та добре розуміється на філателії, ця виставка буде дуже цікавою та пізнавальною - запросив усіх Олександр Миколайович.