Обухівські велосипедисти вдало виступили на Селфі-веломарафоні «Україна-1187»

14/09/2018

DSC_9995Селфі-веломарафон «Україна-1187» – це багатофункціональний захід, якраз направлений на вирішення багатьох національних та соціальних питань на своєму поки що локальному рівні.

Про його перебіг і результати розповіла "Моя Київщина", передають Хроніки Обухова.

Селфі-веломарафон «Україна-1187» – це не комерційні командні велосипедні перегони з елементами спортивного орієнтування, у спрощеному вигляді. Захід має спортивно-туристичний та просвітницький зміст і проводиться з метою: привернення уваги громадськості до історичних подій та об’єктів, як інструмент збереження національної пам’яті; сприяння зміцненню культурних цінностей; формування екологічної та патріотичної свідомості; розвитку туризму на Переяславщині та туристичних маршрутів Київщини розвитку велосипедного спорту та популяризації здорового способу життя серед широких верств населення.

 - Організаторами заходу стали громадська ініціатива “Корінь нації”, Переяслав-Хмельницька РДА, Переяслав-Хмельницька міська рада, НІЕЗ «Переяслав», МГО «Нова Хвиля» та НЦК «Зустріч», - йдеться у нарисі.

Не дивлячись на те, що синоптики прогнозували не найкращі погодні умови у день проведення заходу, на його відкриття о 07:30 зібралося близько 40 учасників та глядачів. Взяти участь у веломарафоні прибули велосипедисти з Обухова, Києва та Переяславщини.

Захід відбувався у два етапи – це культурна програма біля пам’ятного знаку Першої літописної згадки слова «Україна» (образ переяславського князя Володимира Глібовича) та спортивно-туристична, де безпосередньо її учасники мали проїхати велосипедами дистанцію понад 100 км та виконати поставлені завдання – віднайти задані визначні об’єкти і сфотографуватися на фоні них. Хто проїде найшвидше та віднайде найбільше таких локацій, той і є переможець. Змагання командні. У одній команді по двоє-троє учасників.​

Переможцем у «селфі-спринті» серед ветеранів стала команда «Ветерани» (Віталій Ткачук та Василь Онопрієнко). Вони набрали 550 балів.Переможцем у «селфі-веломарафоні» серед ветеранів стала команда «Ветеран-2» (Тарас Лазенко та Олександр Кунах) – 465 балів.

Найбільша інтрига точилася в основній категорії повної марафонської дистанції, де середній вік учасника команди не перевищував 50 років. Тут бронзовими призерами стала команда «Velo Юрки» (Юрій Селезньов та Юрій Глоба (обоє з Переяслава) – 555 балів.Срібло здобули учасники команди «Velo Обухів» (Пожарська Ольга (Обухів), Бєлєнов Борис (Київ), Афанасьєва Людмила (Обухів). Вони набрали 615 балів.

І з мінімальним відривом у 2.5 бали (всього 617.5 балів) перемогу заслужено здобуває «Velo Family». (Федченко Артем (Обухів), Сокол Каріна (Обухів) та Хоменко Віктор (Переяслав).

Вони стають абсолютними чемпіонами просвітницького, туристично-спортивного заходу «Україна-1187».Також були й окремі додаткові нагороди.

У номінації «За волю до Перемоги» без будь-яких сумнівів переможцем стала команда «Ветерани-2», які на рівні з молодими учасниками подолали повну марафонську дистанцію всього за 7 годин і 12 хв. і це при тому, що в них було два проколи.

У номінації «За вивчення переяславського краю» перемогла команда «Velo Обухів».

Її окремі представники неодноразово брали участь в запливі «Дніпро Ревучий» та експедиції з вивчення туристичного потенціалу Переяславщини/Яготинщини, результати якої враховувалися під час останніх етапів складання перспективних туристичних маршрутів. ​