В обухівській маршрутці помітили прихильницю Путіна

06/12/2018

photo_53008-1В міжміській маршрутці Обухів-Київ №311 жінка обурилася прапорцем з написом ПТН-ПНХ.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на очевидця.

- Сьома вечора. Маршрутка №311. Район Козина, - розповідає він.

Тітонька біля водія заводить ритуальну пісню "зрадофіла звичайного". Говорить з легким зазбручанським акцентом, не суржиком.

- А Ви знаєте, що Порошенко розпочав мобілізацію? Водій у відповідь щось мимрить.

- А Ви знаєте, що через нього  гинуть наші діти?Водій у відповідь щось мимрить.

- Ви розумієте, що винуватий Порошенко, а не Путін?Водій притримується попередньо обраної тактики - бурчить.

- ЗНІМІТЬ ЦЕ! - показує вона на ПТН-ПНХ, - він не винуватий, це все Порошенко. Погано чути крізь шум: маршрутка гарчить, люд стиха гомонить.- НІ, - здається, каже водій. Тітонька виходить...

П'ятий рік війни. Обухівщина поховала півтора десятка наших земляків. Ми гадаємо, хто вішає містом борди з колаборантами на кшталт Мураєва. Ми знаємо, хто за нього голосуватиме і здивуємося відсотку тих, хто чекає на "царя зі сходу".

Це не краматорська і не бердянська маршрутка. Навіть не одеська чи харківська. Це не "переселенці" і не рускоязичні. Це люди, на кшталт тієї, що придумала казку про розіп'ятого хлопчика. Вона теж жила в Обухові.

Українець - це не колір шкіри, походження предків, українська мова чи навіть церковний томос. Стигла, як яблуко на осонні Нація - це політичний вибір. Майбутного, передусім.

Ми не виграли війни, але і не програли. Наші реформи буксують в болоті повільних перетворень, а очікування на кращу долю "ось-ось" замерзають у передчутті рахунків за комуналку.

- Ми втомлені, озлоблені і розчаровані. Але це не привід для капітуляції, - додав він.

ЗІ СВЯТОМ, ЗАХИСНИКИ!