Депутату з "Народного Фронту" віддали землю в Козині

26/04/2016

jacc_3d1b6

Всього тоді було вилучено 4,4 га. З них 1,6 га відвели в постійне користування Київській Митрополії Української Православної Церкви для будівництва заміської резиденції Предстоятеля Української православної церкви. Ну, і депутату перепало. Кому класно живеться на Русі? В Козині, тобто. Ви серйозно вірите, що ці люди повинні мати стосунок до вашої духовності чи добробуту?

***

Апеляційний суд скасував рішення суду про арешт ділянок у смт Козин Обухівського району. Про це свідчить ухвала Апеляційного суду Київської області від 13 квітня, передають Наші гроші.

За інформацією видання 16 листопада 2015 р. Обухівський райсуд наклав арешт на низку земельних ділянок, які у 2010 році були вилучені у ДП Клінічний санаторій «Жовтень» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» за заявою самого санаторію.

 - Всього тоді було вилучено 4,4 га. З них 1,6 га відвели в постійне користування Київській Митрополії Української Православної Церкви для будівництва заміської резиденції Предстоятеля Української православної церкви, - відзначили журналісти.

Решту 2,63 га селищна рада безплатно роздала у власність 22 громадянам, які перепродали ділянки іншим людям.

02.12.2012 року зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовими обов’язками з боку посадових осіб Козинської селищної ради.

Слідчий Національної поліції повідомив, що спірні ділянки розташовані у 100-метровій прибережній захисній смузі річки Дніпро. Водночас при відведенні цих ділянок затвердили прибережно-захисну смугу розміром тільки у 25 метрів, що суперечить вимогам чинного законодавства щодо захисної смуги для великих річок.

У квітні цього року адвокат власників ділянок оскаржив арешт. Він повідомив, що його підзахисні не мають відношення до кримінального провадження, не є підозрюваними чи обвинуваченими. Крім того, вони дізналися про арешт за рішенням суду тільки 1 квітня 2016 р.

Апеляційний суд відзначив, що прокурор не довів, що арештовані ділянки є предметом злочину, набуте злочинним шляхом, тощо. Виходячи з цього суд скасував попереднє рішення і постановив відмовити у клопотанні Нацполіції про арешт земельних ділянок.

Серед арештованих були дві ділянки площею 0,25 га, що належать народному депутату від партії «Народний фронт» Олександру Присяжнюку. Це син колишнього голови Київської облдержадмінстрації (2010-2014 рр.) Анатолія Присяжнюка. Після Євромайдану Присяжнюк-молодший обіймав посаду заступника керівника апарату прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. А раніше був радником голови Верховної ради і працював у НАК «Нафтогаз України».

Дружина Олександра Присяжнюка – Ольга Джарти – донька покійного голови Ради міністрів АР Крим Василя Джарти, відома тим, що у 23 роки була призначена заступником начальника Київської обласної митниці.

***

Читайте також наш краєзнавчий додаток

94