Колектив підприємтства ПрАТ «Індар» звернувся до виборців 94-го округу з відкритим листом

17/10/2014

 166418

Шановні мешканці Обухівського та Васильківського районів!

Нам, колективу ПрАТ «Індар», як нікому відома справжня інформація про одного із бувших керівників ІНДАРу, а саме Романюка В.М., і нас вкрай занепокоює ситуація, що до влади рветься бандит-олігарх, який заради власної наживи готовий продати і розкрасти власну країну.

Романюк В.М. протягом 2005-2011 років обіймав посаду заступника Голови правління ІНДАРу. Разом з Головою правління Лазарєвим О.П. він спланував та реалізував шахрайську схему з незаконного відчуження усього майна єдиного в Україні державного підприємства з виробництва інсулінів та перевів активи заводу на підконтрольні Романюку В.М. комерційні структури.

Як наслідок, активи ІНДАРу загальною сумою близько 40 млн. грн., були внесені до статутного капіталу ТОВ «Трудовий колектив «Індар», директором якого був Романюк В.М. Нам, колективу ПрАТ «По виробництву інсулінів «ІНДАР», як нікому відоме походження тих коштів, за які Романюк В.М. проводить вже третю виборчу кампанію.

СХЕМА

зловмисної домовленості Лазарева та Романюка щодо виведення активів з ПрАТ «Індар» на ТОВ «Трудовий колектив «Індар»

scheme_romanuk

За фактом розкрадання Романюком В.М. державного майна Слідчим управлінням МВС України зареєстровано кримінальні провадження № 1201211000000024, № 3212110000000011. На даний час органами внутрішніх справ продовжується розслідування вказаних кримінальних справ. З урахуванням наявних доказів, 12.04.13р. Романюку В.М. винесено повідомлення про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. У зв’язку з неможливістю встановлення місцезнаходження підозрюваної особи, Романюка В.М. оголошено у розшук. Саме тому Романюк В.М. так рветься до влади – це єдиний його шанс уникнути законного покарання.

Крім того, за час роботи на державному підприємстві Романюком В.М. було також налагоджено протиправну схему, за якої фактично грошові надходження від реалізації продукції ПрАТ «По виробництву інсулінів «ІНДАР» надходили на рахунки підконтрольного йому ТОВ «Торговий дім «Індар», а не на рахунки заводу «ІНДАР». По суті, бюджетні кошти, що сплачувались за інсулін, осідали у кишені Романюка В.М.

Зауважимо, що починаючи з березня 2014 року, після таємного повернення Романюка В.М. в Україну, щодо ПрАТ «ІНДАР» неодноразово здійснювались спроби рейдерського захоплення із використанням «тітушок» та вогнепальної зброї. При цьому, такі рейдерські захоплення здійснювалися Романюком В.М. за активного сприяння нині діючого народного депутата України від Партії Регіонів Омельченка В.П. – зятя колишнього кримінального авторитета Джарти В.Г.

На сьогодні ПрАТ «ІНДАР», як і вся країна працює в нелегких умовах. Працівники нашого заводу приймають участь у бойових діях на Сході країни та гідно виконують свій громадянський обов’язок. Підприємство постійно надає гуманітарну допомогу військовим та мирним жителям в зоні АТО.

Ті ж працівники, які не призвані до лав Збройних сил України чи Національної гвардії України, сумлінно виконують на своїх робочих місцях обов’язок по безперебійному забезпеченню життєво важливою продукцію більше 300 тисяч інсулінозалежних хворих на цукровий діабет.

Лише спільними зусиллями, діючи в законний спосіб, можливо зробити життєво важливі кроки до побудови цивілізованої, правової та європейської держави. Слухаймо серця, аналізуймо кожен крок.

Сьогодні громада все більш глибоко усвідомлює, що головна сила, яка гальмує розвиток України і штовхає її до руїни – це корупція та шахрайство.

Тому ми, колектив ПрАТ «По виробництву інсулінів «ІНДАР», змушені звернутись до Вас – національно свідомих громадян – будь-що не допустити таких шахраїв як Романюк В.М. до влади.

Закликаємо Вас об’єднатись у Вашому рідному селі чи місті, заради досягнення спільної мети-справедливої, прозорої, демократичної країни.

Від мудрих, виважених, правильних дій залежить доля рідної землі.

Закликаємо кожного мешканця Обухівського та Васильківського районів НЕ голосувати за кандидата в народні депутати України Романюка В.М.!

Просимо проголосувати за будь-кого іншого, – гідного кандидата.

[gallery ids="1599,1600,1601,1602,1603,1604,1605,1606,1607"]

Колектив ПрАТ «По виробництву інсулінів «ІНДАР»