В Обухові з'явився перший у місті спеціалізований магазин пива

22/05/2017

TNXtUP4czzE (1)Свого часу було нормою мати свого м’ясника, молочника, постачальника овочів, тощо. Кожен йшов на ринок і брав у перевірених фахівців їх моно-товар. Зараз цей принцип витісняють супермаркети з їх широким асортиментом і умовною якістю. Не секрет, що в Обухові мало спеціалізованих магазинів. Цей – один з перших. Про його концепцію Хронікам розповів власник, Артем Журавський.

18341975_1345847072151677_7706048001301320950_n (1) - Коли ми відкривали «Півасік», такої, як би мовити концепції, не було. Було бажання показати обухівчанам, що можна споживати справді якісне пиво за досить демократичними цінами. Ідея про відкриття подібного закладу вже довгий час не покидала мене.

Спочатку в планах було продавати лише пиво різних сортів. Але, пиво люблять смакувати із чимось, тому до асортименту додалися ще й ексклюзивні закуски. Відкрившись, ми зрозуміли, що не всі люблять пиво, тому до асортименту додали декілька видів сидру, а для дітей лимонад. До речі, лимонад без барвників. Оцінили не лише діти, а і їх батьки.

Також у нас в продажу є коктейлі, кава та кавові напої. Зараз уже розуміємо, що просто продажу мало, тому будемо працювати і з доставкою в межах міста.

Головний продукт у магазині – пиво і на ньому я роблю акцент. Слідкую аби воно було завжди свіже. До нас пиво їде з усіх куточків України: Житомира, Умані, Тернополя, Львова, Бердичева. Також в продажі є оригінальні експортні позиції

Пиво - ходовий, але сезонний товар. Культура його споживання в Обухові починається і закінчується на малоякісних вітчизняних сортах. В твої плани входить якщо не формування, то, хоча би, підвищення цієї самої «культури»? Зміщення акцентів з дешевого порошкового пійла на шляхетніші зразки напою із хмелю?

 - Справжні поціновувачі пива ніколи в житті не візьмуть в супермаркеті або магазині порошкового пійла,LlBKZzJCp5Q. Якщо людина хоча б один раз спробувала живе, справжнє пиво, вона ніколи не зрадить справжньому напою із хмелю.

Звісно залишиться  категорія людей,  які п’ють пиво, як то кажуть, "аби вставило". Для них не має різниці,  "живе" пиво чи  звичайний одеколон. Все ж пиво не для того п’ється, щоб бути п’яним, а для задоволення.

Відчути справжній смак "живого" пива  - це і є ціла культура вживання цього напою. До речі, ми пропонуємо перед покупкою скуштувати пиво та обрати, яке подобається найбільше.

Чим торгуватимеш коли знову прийдуть морози і потреба в охолоджуючих напоях відлетить разом з нашими мріями до теплих країв? Можливо, є плани з розширення лінійки товарів, зокрема, під сезон? Умовно, літом – пиво, восени – вино, зимою – оковита і похідні від неї, весною- поступове зниження градусів…

 - Так, пиво – товар сезонний. Але я ніколи не перетворю культовий в магазин в «наливайку», де будуть збиратися аби напитися. Восени ми додамо до асортименту зігріваючі напої, можливо, це буде глінтвейн. Але, він також буде особливий. Побачимо.

o6_Sdwkcnp0

Станом на сьогодні в магазині представлена продукція українського виробництва. Не зважаючи на певний розвій крафтових броварень Україна потерпає від відсутності темних сортів пива. Цю нішу, до прикладу, можуть зайняти прекрасні прибалтійські види. Плануєш розбавити світлі українські сорти темнішими і північнішими? Взагалі, настачити рідне місто чимось західним, недорогим і водночас, якісним?

RiRQlmlaidM (1) - В Україні є темне пиво. Наприклад, Одеська Кілія випускає лінійку kapitan black. Особисто я не дуже полюбляю темні сорти пива, але це пиво вживаю із задоволенням. Також пивзавод Rodbrau варить дуже смачне червоне та темне пива. Запрошую, прийдіть посмакуйте. На рахунок іноземних сортів пива, вон з’явиться зовсім скоро: ексклюзивне португальське, іспанське, німецьке та прибалтійське.

На рахунок цін, вони звісно будуть дорожчі, ніж пиво українське. Але, не занадто дорогим.

Що ще, крім пива можна придбати у магазині? Наскільки я розумію, йдеться про комплексний підхід до вирішення питання, скажемо так – спраги. Іншими словами, пиво - носій смаку, котре вкупі з чимось «до пива» має творити певний смаковий ансамбль. Чим може закусити пивний гурман?

 - Ми не обмежились лише пивом, у нашому магазині можна обрати закуски до кожного виду , а саме - до темних сортів підійдуть м’ясні закуски ( у нас їх на будь-який смак), до світлого - різноманітні сухарики, горішки, чіпси і т.д, деякі сорти пива, а саме елі, рекомендується вживати без нічого, щоб оцінити справжній неповторний смак "живого" пива верхового бродіння. Також у нас є риба: чехонь, плотва, щука, є кільця кальмарів. Скоро буде справжній хамон, сушений тунець та інші оригінальні закуски. Щоп’ятниці та щосуботи до асортименту додаватиметься риба гарячого копчення.

CG2IU7iHw5U

І насамкінець. Пиво - багатофункціональний напій. З одного боку він п’янить, з іншого – розслабляє. Спочатку збуджує голод, потім, за рахунок калорій – гамує. Вживаючи його ми забуваємо про головну ознаку пінного напою – смак. Відтак, постає питання, на яку аудиторію розрахована твоя продукція – широку чи, все-таки, поціновувачів-гурманів?

Все ж таки я більше розраховую на те, що люди чим далі, тим більше починають цінувати натуральні продукти, і маю надію, що все ж здоровий глузд візьме гору. Я не закликаю напиватися пивом, я просто хочу, щоб люди мали змогу розслаблятися, ковтаючи прохолодне якісне пиво. Я не профі, аби аналізувати аудиторію, але ціни в магазині не дуже б’ють по кишені, найдешевше пиво 37 гривень, сідр 35, лимонад 15. Звісно, можна за цю суму і два літри купити, але ж то буде порошковий продукт, а не продукт із хмелю якісного бродіння.

Приходьте до нас, нехай вам смакує наше пиво.