Завтра Обухівська міськрада спробує підвищити тарифи на комунальні послуги?

11/03/2015

1404999180_46456Завтра відбудеться позачергове засідання виконкому Обухівської міської ради. Про це "Хроніки" повідомило джерело у виконкомі.

За його словами головним питанням стане "корекція" тарифів на комунальні послуги.

В цій ситуації виникає одразу кілька питань:

1. Відбудеться те саме, що з підвищенням цін на проїзд? - членів виконкому "нагнуть" і примусять погодити нові ціни?

2. Прес-служба мера відбудеться відпискою на кшталт "відбулося - підтримали". Після цього всі отримають нові квитанції і будуть щасливі?

3. Що цього разу пояснить Левченко і головне - кому? Бабуськам, які читають "Обухівські вісті" і найбільше потерпають від "комуналки"? Чи вдячним виборцям, які до осені забудуть "тарифний геноцид" міської влади і вкотре (в Обухові переобирати мера  - монархічна традиція) наступлять на ті самі граблі?

На нашу думку рішення по будь-яким підвищенням цін приймаються з порушенням прав громади. Подібні речі повинні пояснюватися в пресі, на сайтах, в соціальних мережах і в ідеалі (чим Букчин не шутить) на міських віче (або інших зустрічах з населенням).

Пояснення на кшталт "ціни ростуть", "економіці  - ж...а", "в країні війна" і тд НЕдостатні. Це не рівень і не стандарт, до якого ми прагнемо. Подібні речі повинні проходити вузьке горло громадських обговорень, консультацій, інформаційних компаній тощо. І лише потім після довгих і тривалих дебатів ставити знак "плюс" чи "мінус".

ЗАВДАННЯ ВЛАДИ - РОБОТА НА ГРОМАДУ, А НЕ ЛОБІЮВАННЯ ІНТЕРЕСІВ БІЗНЕСА етк.

Це має бути проблемою для влади не для населення. Відписки типу

...корегування тарифів  на складові  паливо та електрична енергія у зв’язку із встановленням Постановою  НКРЕКП від 03.03.2015р. №584  3 01.04.2015р.  нової ціни природного газу та  Постановою  НКРЕКП від 26.02.2015р №224 з 01 березня   2015 року нової ціни електроенергії  підприємствам комунальної теплоенергетики для виробництва теплової енергі,  на виконання Постанови КМУ від 25.03.2014року №81 „Про вдосконалення державної політики  регулювання  цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та забезпечення посилення соціального захисту населення  під час оплати житлово-комунальних послуг, відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 01.06.2011  №869 «Про забезпечення єдиного підходу  до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», статтей 14,31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», статтей  28,59  Закону України  «Про місцеве самоврядування  в Україні...

просто перекладають відповідасть на центральні органи. Спитайте у пересічного обухівця, хто дурак? Він скаже - влада, влада, і ще раз влада. Але не міська і навіть не обласна. Ті, які погоджують збільшення ваших витрат.

Відтак, завтра виконком розгляне наступні питання:

  1. Про погодження  тарифів на  комунальні послуги з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії, з централізованого опалення і постачання гарячої води    КП «Обухіврайтепломережа» для населення.

Доповідає: Шевченко Л.М. – начальник відділу житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою.

  1. Про погодження  тарифів на  комунальні послуги з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії  КП  «Обухіврайтепломережа» для потреб бюджетних установ та інших споживачів.

Доповідає: Шевченко Л.М. – начальник відділу житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою.

  1. Про погодження  тарифів на  комунальні послуги з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії, з централізованого опалення і постачання гарячої води    ПАТ  «Енергія» для населення.

Доповідає: Шевченко Л.М. – начальник відділу житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою.

Відповідь буде коротшою:

Погодити Комунальному підприємству  «Обухіврайтепломережа»,  тарифи на комунальні послуги з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії, з централізованого опалення і постачання гарячої води для  потреб населення з введенням їх у дію з 01.04.2015року, згідно з додатком.

В квітні Ви станете біднішими. Згадайте про це через три тижні.

Особисто мені хотілося б ознайомитися з результатом голосування по-іменно. З уточненням партійної приналежності і політичного кредо. А ще краще, якби газета міськради взяла коментарі.

Я хочу помилятися. Завтра побачимо, хто тут шаман, а хто, за звичкою, грає крапленою колодою.