Чому обухівській мерії заважають "попутки" до Києва?

22/03/2015

IMG_20140820_080653-1024x768Обухівпастранс не угомониться.

Добре, коли міліція зранку "ганяє" попутки.

Класно, коли мер лобіює підвіщеня цін на проїзд.

Шикарно, коли громадські організації міста роблять вигляд, що нічого не відбувається.

Брешу, спочатку дають "зелене світло" мерії і "Обухівпастрансу", потім збирають підписи для корекції руху електрички. Симптоматично, що більшість "гуманістів", включно з паном Мишком, наскільки я розумію, не їздять до Києва щодня. Іншими словами, це той випадок, коли не вмієш - не роби. Собі карму, мерії імідж, людям - незручності.

Погано, коли офіційний сайт мерії не приховує своєї підтримки місцевого монополіста і радить (вказує, наполягає) відкинути значно зручніші (тепліші, швидші) і тд. послуги людей, для яких кооперація з земляками робить власний проїзд дешевшим.

Звичайно, йдеться, про попутки.

Про це свідчить вказане вище звернення на сайті міста. Погано вивірений, ні разу не партизанський маркетинг. Гра в одні ворота. Недозволений прийом...

З метою забезпечення безпеки перевезень на наземному транспорті наголошуємо на необхідності  користування  послугами автоперевізників, які провадять свою діяльність в межах правового поля та мають на це відповідні дозвільні документи, - пише автор "послання".

Він свято переконаний в тому, що єдиним "дозвільним   документом у сфері перевезень є ліцензія".

"Ліцензування - один із засобів і механізмів регулюючого впливу держави на діяльність суб’єктів господарювання. 

Ліцензування перевезень автомобільним транспортом введено, зокрема, з метою забезпечення безпеки перевезень пасажирів автомобільним транспортом загального користування, запобігання дорожньому травматизму та посилення контролю за додержанням законодавства.

Також необхідно зазначити, що відповідно до пункту 3 статті 69 Закону України "Про автомобільний транспорт" перевезення пасажирів та їх багажу на таксі без ліцензії; відсутність документів, обов’язкових для надання послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом загального користування є порушеннями законодавства про автомобільний транспорт, за вчинення якого особа притягується до відповідальності із застосуванням до неї відповідної санкції (санкцій)" - м'яко, помітьте, майже без погроз (!) пише автор.

Сьогодні зранку показували меншого Добкіна. Всі думали, шо ж саме він "вживає". Тут те саме. Інакше зрозуміти, чому я маю їздити на тому, кого обрала мерія, а не мої бажання - я не годен.

І ще. Поки ми не зрозуміємо, що влада повинна лобіювати інтереси громади, а не бізнеса (що ще гірше - власні) - кіно не буде. Власне, одне іншому не заважає. Просто не треба вирішувати проблеми одного класового прошарку за рахунок більшості. Ми бачили це 23 роки. І результат.

Я вважаю, що текст на сайті мерії - це реклама. Вона повинна бути, але не там. Там має бути опитування, яке засвідчить рівень задоволеності нашими маршрутчиками. А після цього можна штрикати палками в колеса "попуткам".

Поки що все навпаки. Проїзд - дорогий, варіант з "електричкою" - не продуктивний, "попутки" - єдині, хто робить шлях до Києва комфортним. В ситуації монополізації ринку цієї послуги це єдина альтернатива. І вона має бути.