В Обухові відкриють відкриють пункт безкоштовної юридичної допомоги для переселенців

25/09/2015

bizhenci_1459У 12 містах Київщини відкриють пункти безкоштовної юридичної допомоги для переселенців.

Пункти відкриватиме громадська правозахисна організація "Права людини" за підтримки Програми розвитку ООН та уряду Японії, повідомив Gazeta.ua її голова Віталій Дроботун.

Згідно нашого проекту будуть відкриті громадські приймальні для надання безкоштовної юридичної допомоги у 12-ти містах Київської області. Допомога буде надаватись там, де внутрішньо переміщених осіб проживає найбільше, - розповідає правозахисник. 

Безкоштовну юридичну допомогу (первинну та вторинну) зможуть отримати переселенці, що оселились у Вишгороді, Василькові, Білій Церкві, Борисполі, Броварах, Бучі, Бородянці, Ірпіні, Обухові, Переяслав-Хмельницькому, Макарові, Фастові, а також у самому Києві.

Юристи та адвокати консультуватимуть людей щодо їхніх основних прав та свобод, отримання необхідних документів для реєстрації за новим місцем проживання, переєстрації власності, підприємств, отримання соціальної допомоги, пенсій, складання та подання заяв, скарг, адвокації у випадку порушення прав тощо.

Загалом у проекті беруть участь більше 30 громадських організацій з усіх регіонів України, які незабаром відкриють такі самі пункти в тих областях, де проживає найбільша кількість переселенців.