Топ-чиновники режима Януковича живуть на хуторах біля Обухова

28/02/2016

p18vhk9odsipt114vrho1dsisjeb

Це та незручна ситуація, коли слово "хутір" набуває відстороненого від класових очікувань плебса ВІП-змісту. Можна зневажливо сказати "селюк", але, для чого? З вуст затиснутого між першим і останнім поверхом "свічки" десь на Каштановій чи Мира це буде воланням чорношкірого брата з нетрів Гарлема 1978 року. Всі нормальні пацани живуть на волі,всі лошпети - в бетонних клітках. Так думають ВОНИ. ПРинаймні, останні 25 років. Характерно, що мода на 20 гектарів лісу-води біля Обухова спільна гирька на шиї (почерк гайдамаків, хто не догадався) для носіїв різних, теоретично протилежних ідеологій.

***

Маєток 51-річного Андрія Клюєва розташований за 35 км від Києва — на хуторі Рудики, за селищем Козин в Обухівському районі.

Про це розповіли в ГазетіUA.

Як відомо, він був першим віце-прем'єром в уряді Азарова, очолював ­Адміністрацію президента Януковича.

Помістя розташоване на 17 га, має 2-метрову кам'яну огорожу. Перебуває під державною охороною (їй дозволяють надавати послуги приватним особам. — ГПУ). До двору є три в'їзди.

— У центральний заїжджали господарі. Є окре­мий, для охорони. А боковий — для обслуги, — каже чоловік із сусіднього маєтку. Не називається.

Вхід для обслуги — з боку соснового лісу. До нього веде розбита ґрунтова дорога. Навпроти припарковані три старі іномарки.

25334e4012_211366

З пагорба видно, як у дворі доріжками з тротуарної плитки ходять робітники у блакитній спецформі. Висаджені блакитні ялинки. Із димаря 2-поверхової будівлі, пофарбованої в жовтий колір, валує дим. Є футбольне поле, дитячий майданчик.

На дзвінок із центральних воріт озивається охоронець. Цікавимося, коли востаннє були господарі.

— Давно, — каже. — Все вопросы — к руководству охраны.

По сусідству з маєтком Андрія Клюєва зводять будинок. Із двору виходить 20-річний білявий чоловік у брудному спортивному костюмі.

— Клюєвих тут уже півтора року не бачили. А персонал на роботу ходить регулярно, — каже.

zaharchenko__mizantr0p57_livejournal_com

Маєток колишнього міністра внутрішніх справ 53-річного Віталія Захарченка розташований на межі сіл Підгірці й Романків Обухівського району Київської області.

Навколо двору ростуть сосни. З-за металевого паркану видніються ялини. Біля гаража припаркований синій "Хюндай Туксон". Видно тенісний корт, два невеликі двоповерхові будинки, вертолітний майданчик.

Повз ворота проїжджає сірий "Мерседес". У ньому — п'ятеро молодих чоловіків. Тримають по кілька пляшок пива.

— Після революції Захарченка тут не бачили. Раніше прилітав на вертольоті. Тепер дочка його тут живе. Я й сам би переплигнув, щоб подивитися. Інтересно, що вони там набудували за наш щот, — каже білявий водій у чорній шкірянці.

Під парканом двірник замітає опалі хвойні гілки та сміття. Говорити відмовляється.

— Маєток охороняє приватна фірма. Захарченко давно тут не живе, — виходить охоронець. — У нас молода хазяйка із сином. Бізнесменша. Чи вона купила, чи орендує цей будинок — не знаю. Хто вона Захарченкові — без поняття.