Депутат розповів про дерибан обухівського природно-заповідного фонду

03/06/2016

11738127_1605837959679174_510568796182429286_nНардеп Ігор Луценко розповів про забудову "Козинського" заказника на Обухівщині.

 - Пройшло більше двох тижнів як Луценко став генпрокурором. Звітуюсь перед громадою: зміг налагодити роботу регіональних прокуратур в сфері природно-заповідного фонду. Тепер деякі з них дійсно захищають інтереси держави в цій сфері. Можуть, якщо хочуть!, - відзначив він на своїй сторінці у Facebook.

 - Разом з друзями з громадських екологічних організацій (НЕЦУ,ЕПЛ, ДОП «ЗМ») за допомогою ФБ близько двох місяців тому я розпочав пошук кричущих порушень в об’єктах природно-заповідного фонду. Назбирали інформацію про десятки випадків коли землі заказників дерибаняться під забудови котеджів, незаконно розорюються, вирубаются,  - розповів нардеп.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Київській області від 27.04.2016 факти щодо передачі у користування чи власність земель підтердились: «Урочище Мутвицьке» — 15 ділянок (Макарівський р-н); «П’ятигірський» — 3 ділянки (Тетіївський р-н); «Козинський» — 24 ділянки (Обухівський р-н) .

 - Прокуратурою області направлено доручення місцевим прокурорам, - додав він.

Разом з тим, за інформацією активіста Олександра Соколенка до дерибану Козинського заказника може бути причетним заступник голови Київської ОДА.

 - Цікава особа, Царенко Михайло Олександрович. Сьогодні працює заступником голови Київської обласної державної адміністрації. Колишній очільник Броварської РДА та КО "Київзеленбуд". З 2007 по 2010 рік займав посаду заступника директора ЗАТ «Аптечне управління «БІОКОН». Саме у цей період "Біокон" займався розорюванням заказника та будівництвом гольф-полів. Також серед засновників гольф-клубу "Козин" зазначений такий собі Олександр Михайлович Царенко, який, як виглядає, є батьком Михайла. Обидві особи, за інформацією джерела, є активними відвідувачами гольф-клубу "Козин", - зауважив активіст.