В Германівці борються проти закриття лікарні: відбувся черговий бій з "бюрократами-децентралізаторами"

30/06/2016

Життя триває, точиться війна, писав на початку 90-х Анатолій Лупиніс. Спочатку ми дамо пенсії бабусям, які бігали з власовськими ганчірками Донбасом, а потім заберемо право на безкоштовний укол під час серцевого нападу у себе під хатою у тих, хто збирав пацанІВ і пацанАМ на війну. Одним - "особливий статус", іншим - "децентралізація".

***

o_d19946eb119 лютого 2016 року Обухівська центральна районна лікарня на медичній раді прийняла рішення про закриття терапевтичного відділення № 2 в селі Германівка. Про це тоді повідомила прес-служба Германівської сільської ради.

 – Пояснюють реформами в охороні здоров’я. Цікаво, що реформи не стосуються підняття рівня зарплат та пенсій до європейських стандартів, а медицина повинна “рівнятися на Європу”. Нагла брехня!!! Плювати вони хочуть на простий люд. Їхні реформи спрямовані на винищення українського села та геноциду української нації, – переконані в сільраді.

12742380_1697677533837237_5845098861520960368_n

За кілька днів  жителі  села провели акцію протесту проти закриття стаціонарного відділення нашої лікарні та проти нападів на СВК “Германівський”. Зранку, орієнтовно 23 лютого більше п’ятидесяти чоловік приїхали до приміщення райдержадміністрації.

 - Хотіли послухати керівника райдержадміністрації з цього приводу. Як на те, Анатолія Павловича викликали до обладміністрації. Нікого з заступників та керівника апарату теж не було на місці, – розповіли активісти.

DSCN7095-1024x768

Згодом, а саме  24 лютого, делегація з Обухівської районної ради відвідала лікарню в селі Германівка. Під час візиту небайдужі депутати ознайомилися з роботою закладу, а також – позицією працівників та хворих щодо можливого закриття лікарні.

 - Так, економія має бути. Втім, джерелом скорочення державних видатків мають стати малопродуктивні програми. На мою думку, економія на здоров’ї, тим більше наших батьків і дідів, до них не належить, – прокоментував тоді  член делегації, депутат Обухівської райради від РПЛ, Ігор Сухіх.

IMG_5189_642x428

Сьогодні, 30 червня, вкотре германівці захищали лікарню. Про це повідомила журналіст  Вікторія Хорошун з місця події.

 - Сьогодні до сільської лікарні прибула представниця від Обухівської ЦРЛ з повідомленням про те, щоб працівники писали заяву на звільнення. Причиною такого візиту – є скорочення, як розповіла Вікторія Василівна, керівник відділу кадрів Обухівської лікарні, - відзначила вона.

За її інформацією мещканці Германівки вимагали прибуття головного лікая м. Обухів, Ігора Олександроовича  Біліченка. Саме він, на їх думку, уповноважений вирішувати майбутнє Геманівської лікарні.

[gallery columns="2" size="large" ids="11268,11269"]

 - Через дяки час Ігор Олександрович приїхав, почалася дискусія. Зібралися не лише жителі Германівки, а  й представники навколишніх сіл, які теж лікуються у Германівській лікарні. Згоди обидві сторони так і  не дійшли. Але відомо, що найближчим часом  будуть збиратися голови сільських рад для обговорення подальших дій, аби лікарню не закривали, - додала вона.

IMG_5202_642x428

IMG_5204_642x428

***