ОбухівТранс: нас не треба любити, ми просимо лише поваги

14/07/2016

image (1)«Будьмо відвертими – ми не любимо «Обухівтранс»

Відкритий лист редактору сайту «Хроніки міста Обухова» .

Нам є незрозуміла Ваша люта

 ненависть до Обухівтранса!

1. Ми не наречена, щоб нас любили! Досить того, щоб нас поважали. Коли в далекому 1996 році Обухівське АТП відмовилось від пасажирських перевезень – бо вони стали вкрай не вигідними, знайшлось кілька підприємців, які купили собі РАФіки та УАЗіки і прийшли на цей ринок. Було різне – з «нуля» накатували маршрути (їздили пустими, бо люди не розуміли, що таке маршрутка і для чого вона потрібна), були й бандити, оброки, погрози, непорозуміння з правоохоронцями та податковою. Але з часом все стало на свої місця і на сьогодні ми вже не уявляємо своє життя без маршруток. Щоденним автобусним сполученням охоплено практично кожен населений пункт району.

Так, ми просимо саме поваги. Держава, не вклавши жодної копійки, отримала налагоджену транспортну інфраструктуру, люди отримали повноцінну послугу з пасажирських перевезень. Перш ніж критикувати, а конструктивна критика є доцільною, Ви подумайте над тим, що наші працівники під шалені відсотки взяли кредити, заклавши в банки житло і купили автобуси. Зранку Ви ще спите, а наші працівники в 5-00 вже на роботі – проходять медичний огляд водіїв та технічний огляд автобусів. Після 17-00 Ви поспішаєте до сімей та друзів, а ми продовжуємо працювати до пів ночі. У нас не буває суботи чи неділі, Великодня чи Нового року, лікарняних та відпусток. Людям автобус потрібен завжди!

2.     Здивувало, що проблеми з пасажирськими перевезеннями Ви вирішили обговорити саме з ветераном АТО («Я не є великим фахівцем в галузі пасажирських перевезень, але,..), могли б обговорити це фахове питання і з лікарем, вчителем чи з кочегаром… Чому не звернулись до нас? Чи діє принцип «Кожен ховрах в полі агроном!»?

3.     Щодо монополіста. Пояснюємо Вам. На транспорті конкуренція відбувається виключно на конкурсі по обслуговуванню автобусного маршруту, де розглядаються всі пропозиції всіх претендентів (любий має право брати участь). Далі визначається переможець.

4.     Окрема подяка автору статі від обухівчан за вираз «лушпайницька хвороба».

5.     Любов до пільговиків. Ми їх не любимо і НЕ не любимо – ми їх возимо! А щоб Вам було більш зрозуміло – приведемо такий приклад. Скопали Ви город, посадили картоплю, попололи, піддобрили, підгорнули, покропили та й викопали. Вирішили частину продати. Відвезли на базар. А держава Вам говорить: - Будь ласка, продавай, тільки якщо до тебе підійдуть пенсіонери (пільговики), то дай їм картоплю безплатно, у них маленька пенсія, і навіть, якщо вони будуть ходити щодня, а то й по кільканадцять разів на день – гроші з них не бери! Ми нічого не маємо проти пільговиків. Люди заробили! Але не можна надавати пільги за рахунок чужої кишені. Дайте людям пільги грошима. Пільговий проїзд для всіх, але одні цією пільгою взагалі не користуються, інші по кілька разів на день. Де справедливість?

[gallery columns="2" size="large" ids="11506,11503,11504,11505"]

6.     Крупні купюри. Водію заборонено виїздити в рейс без розмінних грошей. А скільки потрібно мати водію розмінних грошей, якщо першим рейсом пасажири дадуть йому 30 шт. 500-ток? Невже 15 000? Тому, будь ласка, продумайте це питання заздалегідь.

7.     Не підвозить по місту. У нас правило – всі автобуси йдуть до автостанції і із автостанції. Пасажир на зупинці з піднятою рукою – зупинка є обов’язкова. Пасажири маршрутів №3 та №311 з автостанції та проміжних зупинок до Школи їдуть безплатно. Всі все знають. Скарг немає. Якщо це не так, чого всі мовчать?

8.     Стоячих пасажирів возимо в автобусах, де це передбачено заводом-виробником. По дорозі в Київ зупиняємось тому, що там такі ж пасажири як і Ви і їм теж потрібно їхати. Музика в салоні заборонена, виключенням може бути тільки згода ВСІХ пасажирів.

Так, не всі водії зразкові. Але й пасажири повинні бути коректними й поважати працю водія. Як відомо, найтяжча робота – робота з людьми. Ми є завжди відкритими до діалогу та зауважень. Готові змінювати свою роботу на краще.

Колектив ТОВ «Обухівтранс».