"Трипілля" може потрапити до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

01/02/2017

168509810Міський голова Чернівців Олексій Каспрук висловив підтримку ідеї номінування пам’яток Трипільської культури до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і пообіцяв всіляко сприяти вирішенню цього питання.

Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з Генеральним консулом Румунії у Чернівцях Елеонорою Молдован, генеральним директором музею Буковини в Сучаві Константаном-Емілем Урсу, доктором історичних наук, директором науково-дослідної лабораторії археології України Михайлом Відейком, виконавчим директором Українського національного Комітету міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць (ІСОМОS) Оленою Сердюк та директором музею історії культурної спадщини "Platar" Інною Подгородецькою, пише прес-служба міськради, передає molbuk.ua.

Про початок спільного з румунськими колегами процесу номінування археологічної культури Трипілля-Кукутень до Списку всесвітньої спадшини ЮНЕСКО попередньо оголосять 7 лютого 2017 року під час чергового засідання Національної комісії ЮНЕСКО. А в середині лютого ініціатори та організатори обговорюватимуть ці питання в румунському місті Сучава.

Фахівці припускають, що вся процедура може тривати 3-4 роки.