5 канал розповів про похорони загиблого бійця в Обухові

09/03/2017

фото: 5 канал фото: 5 канал

В останні місяці свого життя хлопець служив кулеметником у найгарячішій на сьогодні точці фронту – Авдіївці.

***

В Обухові, що на Київщині, 7 березня прощались з армійцем 72-ї механізованої Романом Кияницею. З дня на день 23-річний військовий мав піти у відпустку, але 4 березня поблизу Авдіївки був смертельно поранений. Віддати героєві останню шану зійшлися сотні містян, передає кореспондент "5 каналу".

На площі перед будинком культури люди збираються задовго до початку церемонії прощання. Однією з перших приходить Наталя Карпун. Вона знала Романа з пелюшок – була сусідкою його бабусі.

 - Із самого дитинства говорили, що з нього буде щось велике. Настільки був світлий хлопчик! Дуже любив усе питати, пізнавати. Завжди приїжджав, допомагав усе по городу, по господарству. Дуже хороший хлопчик, – згадує Наталя Карпун.

 - Ніколи і нічого не боявся. Завжди міг постояти за себе і за когось. Дуже шкода, що так закінчилось його життя. Ще б жити і радуватись! Молодий дуже хлопець, – додає бабуся загиблого Катерина Ткачук.

Строкову службу Роман проходив в українському, ще не анексованому Криму. У мирному житті хлопець відчув, що військова служба – його покликання. Війна лише посилила це переконання.

 - Відслужив він в армії, у Севастополі. Приходить і говорить: "Бабуся, мені дуже подобається служити". Коли таке трапилось, ми не пускали його, а він говорить – я піду. Там моє місце і я це відчуваю, – додає бабуся.

Служба за контрактом для Романа розпочалася у вересні торік. В останні місяці хлопець служив кулеметником у найгарячішій на сьогодні точці – Авдіївці.

Роман Кияниця був єдиним сином у батьків. Найгостріше їхній біль відчуває Ольга Тимко. Її син Олег загинув на війні майже два роки тому. Олег Тимко і Роман Кияниця вчилися в одній школі. Що згадує про загиблого жінка та як відбувалася церемонія прощання – дивіться в сюжеті: